Kada su patike u pitanju, potrebno je da ispune nekoliko zahteva kako bi bile omiljene u našem cipelarniku. Kao prvo, najbitnija je udobnost, zatim, trebalo bi da izgledaju moderno i novo, a onda i da se vrlo lako iskombinuju uz većinu odevnih kombinacija.

U izboru boja idealnog prolećnog para modernih ženskih patika najbolje je da se oslonite na princip - manje je više. 

Minimalizam

Što jednostavnije, to bolje. Pogotovo po pitanju boja. Bele patike opet dominiraju u najavi, a s obzirom na to koliko su neutralni i svestrani, njihova popularnost nikoga ne čudi.

Bele patike su već godinama uazad uvek na listi najpopularnijih modela, pa ni ovo proleće neće biti izuzetak. Svejedno je da li volite retro, klasične ili bilo koje druge modele, s belim patikama ne možete da pogrešite. Kao što znate, tokom zime smo se upoznali sa širom paletom obuće u belom koloru, a ovaj trend se svakako nastavlja i sa dolaskom proleća.

Bele patike se sada odlično slažu uz plisirane suknje, romantične haljine, poslovna odela. a ne samo uz farmerke kako su mnogi navikli. 

Jedan od vodećih modela belih patika su svakako "Air Force 1" brenda Nike. 

bele patike nike
Print Screen/Buzz.rs 

Ukoliko ste više raspoloženi za klasičnu crno-belu varijantu predlažemo vam da potražite vanvremenski klasik - kultne Adidas "Superstar" patike.

bele patike adidas
Print Screen/Buzz.rs 

Retro stil

Sećate li se prošlog proleća kada su New Balance patike bile neka vrsta uniforme među Instagram influenserima? Pomama za ovim modelima samo je pokrenula lavinu povratka starim trendovima, popur Reebok Classic modela i AirJordan 1 retro modela. 

patike za proleće
Print Screen/Buzz.rs 

air jordan 1 patike
Print Screen/Buzz.rs 

Patike za trčanje

Trenutno su najtraženija obuća na Googleu, ali to ne znači da morate da počnete da trenirate da biste ih nosili. Zapravo, sportske patike odlično funkcionišu uz većinu prolećnih stajlinga, a pritom su veoma lagane i udobne. I u ovoj kategorili najpopularniji je Nikeov model React, ali za koji god brend da se odlučite ne možete pogrešiti. 

patike za trčanje
Print Screen/Buzz.rs 

Platnene patike

Iako su poslednjih sezona malo pale u drugi plan zahvaljujući mnoštvu drugih čvršćih modela, sada se vraćaju na velika vrata. Verujemo da većina ljudi kada pomisli na platnene patike, prve na pamet im padaju jedne jedine, neprikosnovene starke. 

Starke
Converse patike su ponovo u centru pažnje. I dok za neke nikad nisu ni prestajale da budu, drugi će tek ove godine imati priliku da ih nose uz mnoštvo zanimljivih odevnih kombinacija. Čini se kao da je 2021. godina idealna za spoj ležernog i elegantnog stila. Sada su prve na listi želja duboki modeli, a pored klasičnih crnih i belih, mi izdvajamo ove u zelenoj boji koja je porzvana bojom proleća. 

starke
Print Screen/Buzz.rs