Da li vam se ikada dopao neki model Gucci patika, a onda ste pogledali cenu i shvatili da nemate novca da ih priuštite? Ilii.. da već znate da nemate tu količinu novca da izdvojite za neki luksuzni komad, da ni ne gledate kakvu ponudu prestižni brendovi nude?

Zato je Gucci mislio na sve one koji finansijski sebi ne mogu da priušte ništa iz njihove kolekcije, i napravili su patike koje su većini jeftine i dostižne, a koštaju 12 dolara.
Ali nažalost model ovih patike biće moguće nositi samo virtuelno. 

gucci
Shutterstock 

Gucci je već svima dobro poznat kao lider među svetskim brendovima u predstavljanju proizvoda i novina na tržištu prateći moderno doba tehnologije. A kako se šuška u planu je pravljenje i cele kolekcije cipela koje će postojati samo virtuelno i koje će kolekcionari međusobno moći da prodaju i razmenjuju.

Ove patike postoje samo digitalno, a na njihovom zvaničnom instagram profilu u highlights-u objedinjeni su svi filteri patika na jednom mestu. 

Priče su da će Gucci patike koštati $9 i $12 dolara, a reč se o filteru koji ih uz pomoć proširene realnosti obuva na nogu korisnika aplikacije. Filter je napravljen u saradnji sa studiom Wanna iz Belorusije, a biće dostupan isključivo preko Gucci mobilne aplikacije.

gucci aplikacija
screenshoot 

Nismo sigurni koja je svrha ove aplikacije. Možda je reč samo o isprobavanju ovog načina prezentovanja proizvoda i razmišljanja o potpunom prelasku brenda u digitalni svet. 

Pitamo se, da li iko toliko van pameti da plati nešto Gucci što će biti dostupno samo na njegovom telefonu?
Da li je u pitanju takmičenje na svetskom tržištu ko će brže i bolje osmisliti inovacije, ili je reč o lečenju kompleksa osoba koje nemaju da priušte komade ovog luksuznog brenda?

Da li biste kupili filter? Odgovorite nam u anketi ispod: