Bez obzira da li je to majica, duks ili neki drugi odevni predmet, sigurna sam da svi imamo bar jedan komad odeće u ormaru koji nas emocionalno zagrli kad god ga nosimo. Za mene je to moj mekani bade mantil. Temperature mogu ići i do 80 stepeni, ali ja ću i dalje posezati za njim, jer mi daje taj omiljeni osećaj smirenosti i udobnosti kad god ga obučem. 

Ova ideja da odeća može poslužiti kao pokrivač za odrasle stoji iza jednog od najboljih modnih trendova 2021. godine. Cocooning ili umotavanje je trend u kom udobni komadi zamenjuje ljudski dodir, a to nam je neophodno dok radimo od kuće i držimo fizičku distancu. Pinterest izveštava da su pretrage za „džemper ogrtač“ porasle za 155 odsto među korisnicima između jeseni 2019. i jeseni 2020. 

Ovaj trend nas je sve oduševio jer imamo mogućnost da u svoj ormar skladištimo i druge stvari sem dukserica i trenerki, a da se pri tom ne odričemo komfora. 

1. Oversized košulja 

Jedina košulja koju ćemo tolerisati je prostrana, prevelike, oversized košulja poput ove. Važno je da košulja ostane dovoljno komforna da se njoj osećate lagodno, dok je izbor pantalona na vama, u obzir dolaze modeli koji vam se najviše prijaju. 

oversized bela košulja
screenshoot/zara.com 

2. Oversized puff jakna/ kaput 

Da li je to dušek za spavanje ili kaput? U svakom slučaju, sviđa nam se, uzimamamo! 

oversized jakna
zara.rs 

3. Široka slojevita haljina

Ovaj jednostavan statement komad idealan je za letnju jurnjavu u obavljanju poslova po gradu. Širina i udobnost, ovog komada koji svima fenomenalno stoji samo ga čini još boljim.

crna haljina
zara.rs 

4. Suknja od tafte

Ko kaže da mini suknja mora biti uz telo? Ova razigrana suknja od tafte zaslužila je svoje mesto u cocooning trendu zbog svoje komfornosti. 

crna suknja
Print Screen/ H&M 

5. Pončo

I najozbiljnijem autfitu ovaj lagani veliki pončo dodaje lakoću i razdraganost, a opet učini da izgleda za lestivu komotnije. Volimo ga iz razloga što nije bitno šta smo obukli ispod jer se to od velikog, mekanog ponča ni ne vidi. 

sivi pončo
H&M 

6. Džemper haljina

Džemper haljina je definicija udobnog autfita. Ovo je jedan od onih komada koji nam je svima u ormanu potreban za dane kada želimo dan da provedemo u 100% udobnom autfitu. 

džemper haljina
H&M