Nakon što je Kim Kardašijan na Met Gali svetu pokazala puno značenje pojma "obući se od glave do pete", kreacija koju je dizajnirao Demna Gvasali iz Balenciage ne prestaje da bude tema rasprave na društvenim mrežama.

Američku rijaliti zvezdu jedni ismejavaju, drugi je hvale. Kažu da izgleda kao duh iz horor filmova, drugi ju brane govoreći da je to simbol podrške avganistanskim ženama.

Treći ističu činjenicu da, bez obzira što nije pokazala lice, svi znaju da je to Kim - ipak, ona je začetnica trenda velikih zadnjica.

kim kardasijan
NDZ / StarMax / Profimedia 

Kim se ovako obukla kako bi promovisala Dondu – Gvasali je, naime, osmislio vizualni imidž za mužičji projekat Donda njenog uskoro bivšeg supruga Kanje Vesta. I to nije prvi puta da Kim izaziva kontroverze.

Premda su mnoge njene kombinacije na granici kiča, ima hrabrosti da reskira, a mora joj se priznati i da je pokrenula neke trendove.

Recimo, svi su se divili "mokroj" haljini koju je Zendaja obukla za premijeru filma Dune na ovogodišnjoj Mostri, a Kim je mokru haljinu u još raskošnijoj varijanti, s kristalima poput kapi vode, obukla pre dve godine na Met Gali.

A na početku karijere, stvari nisu izgledale blistavo. Kimini stajlinzi za crveni tepih nisu odavali osobu s modnim ukusom, pa ništa nije dalo naslutiti njen kasniji preobražaj u trendesertku naočito kada je šminkanje u pitanju.

Stvari su se popravile kad se udala za Kanje Vesta čiji je prijatelj ondašnji kreativni direktor Givenchyja.

U galeriji u nastavku teksta pogledajte kako se stil Kim Kardašijan menjao kroz godine:

Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Shutterstock Kim Kardašijan nekad i sad