Ako više volite metode „uradi sam“, te tako u kućnoj varijanti rado obavljate stvari umesto odlaska u kozmetički salon, trebalo bi da razmislite da isprobate i „uradi sam“ laminaciju obrva.

Ovaj tretman u osnovi prilepi dlake na obrvama i daje im izgled nacrtanih koji je trenutno u trendu, uz minimalan napor. Kozmetičari otkrivaju kako bi tačno trebalo da koristite komplet za laminaciju obrva kod kuće. Tretman se obavlja samo jednom u šest do osam nedelja.

Očistite lice

Uklonite tragove šminke i temeljno očistite područje obrva sredstvom za čišćenje i tuferom.
Pročešljajte obrve pomoću četkice za jednokratnu upotrebu.

Popravite zalutale dlake

Nanesite lepak za laminaciju obrva (samo tamo gde je potrebno) da biste učvrstili pojedinačne neposlušne dlake na mestu pre podizanja.

Rešenje za podizanje

Nanesite obilno rastvor za podizanje pomoću aplikatora, i krenite od korena. Pomoću četke ispravite svaku dlaku, postavljajući je u pravom smeru.

Prozirna folija

Zalepite obrve celofanom nakon što utvrdite da su sve dlake ravne. Pobrinite se da ih isečete na pravu dužinu i čvrsto i sigurno rastegnite celofan na to područje.

Podesite tajmer

Podesite tajmer za odgovarajuća vremena obrade (između šest i devet minuta, u zavisnosti od boje i vrste dlačica). Ostavite da se rastvor obradi, a zatim uklonite višak rastvora pomoću suve pamučne podloge.

Kada vreme istekne, uklonite ga suvim pamučnim tuferom.

Keratin fiksator

Češljajte obrve četkicom za jednokratnu upotrebu i nanesite tanak sloj keratina na dlaku obrve četkicom.

Takođe možete podrezati ili zatamniti obrve za savršen završetak, et voila! Sada imate savršene obrve!