Kads bismo neki beauty trend zauvek mogli ostaviti u prošlosti, mnogi bi verovatno potpisali da to budu ultra tanke obrve koje su obeležile 90-e godine. Mnogi su tada "preterali" u korišćenju pincete, što je rezultiralo tankim obrvama koje je nekad bilo teško i vratiti na "staro".

Niko tada nije mogao ni da pretpostavi da ćemo 20-ak godina kasnije obožavati trend gustih obrva i "pojačavati" ih raznim olovkama i gelovima. Ipak, neke stvari ukazuju da se taj omraženi trend ipak vraća. Ili barem - pokušaj povratka! Navode i nekoliko činjenica koje na upućuju na "skinny brow revival".

Pretraživanja na Google-u

LookFantastic nedavno je objavio da je za 175% poraslo pretraživanje pojma "skinny brows", dok je pretraga za pojmom "thick eyebrows" porasla za 67%. Svi se pitaju hoće li trend gustih obrva koji je među prvima prihvatila Kara Delevinj pasti u zaborav i u prvi plan doći ultra tanke obrve, a samo vreme će pokazati hoće li pinceta postati najtraženiji beauty "alat".

Serija "Pam & Tommy" i nostalgija za 90-im

Početak emitovanja serije "Pam & Tommy" stavio je naglasak na mnogo trendova u svetu lepote koji su dominirali 90-im godinama prošlog veka. Među njima su se našle i super tanke obrve koje su šminkeri uspešno rekreirali na Lili Džejms koja u seriji glumi Pamelu Anderson. Njene su obrve bile toliko tanke da su izgledale kao iscrtane olovkom, a nakon početka emitovanja serije, Google je zabeležio porast od 392% kad je u pitanju pretraga pojma "Pamela Anderson make up".

Pamela je 90ih furala tanke obrve
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Uticaj serije "Euforija"

Popularna serija ima veliki uticaj na svet mode i lepote, a među raskošnim make up trendovima, svoje su mesto našle i tanke obrve. Ne nose ih sve glumice, ali isfurala ih je Aleksa Demi koja ih ima jako precizno počupane i kao da najavljuje trend tankih obrva.

Aleksa Demi u Euforiji takođe nosi tanke obrve
Youtube 

Byredo kampanja

U novoj Byredovoj kampanji, model ima ultra tanke, iscrtane obrve. I dalje se vide njene prirodne obrve, ali prekrivene su puderom i iznad njih nacrtana je tanka linija koja podseća na trend iz 90-ih godina.

Lizzo na naslovnici Variety-ja

Na poslednjoj naslovnici Variety magazina, make up koji nosi Lizzo upotpunjen je super tankim obrvama koje podsećaju na stil kakav se nosio u 90-im godinama prošlog veka.