Danas su uglavnom popularne naglašene, prirodne i laminirane obrve, međutim, kako pišu strani beauty portali, trend "bez obrva" ponovo će dominirati.

Ovaj po malo čudan momenat popularizovan je još 90-ih godina kada su manekenke poput Linde Evanđeliste izbeljivale obrve za avangardna fotografisanja.

Danas se ovaj trend vraća, ne samo među modele, glumice i influensere, već je omiljen i među tinejdžerima širom sveta koji žele da probaju novi, hrabriji način ulešpšavanja. Sledeći trendove svetskih zvezda, mnoge devojke na platformi TikTok posegle su za brijačem ili sredstvom za izbeljivanje.

Aleksa Demi takođe je nosila blajhane obrve
Instagram 

Koliko se beauty trendovi brzo menjaju, pokazuje upravo ovaj zaokret od debelih, precrtanih Instagram obrva do izgleda bez ikakvog naglašavanja. Svetske zvezde poput Madone, Kim Kardašijan, Lizo, Kejti Peri i Aleksa Demi nosile su izblajhane obrve još prošle godine.

Dok je za neke ovo potpuno nov momenat, u modnoj industriji ovaj koncept lepote nije nepoznat. Zapravo, došao je do izražaja 1990-ih, ali je zapažen i u rutini ulepšavanja još u elizabetanskoj eri.

"Žene su uklanjale obrve puderom još u Evropi u srednjem veku, a do elizabetanske ere bilo je popularno i izbeljivanje obrva. Veoma visoko, široko, golo čelo je bio standard lepote, tako da su ljudi izbeljivali ili potpuno čupali obrve da bi postigli taj izgled.

Žene su takođe koristile orahovo ulje na čelu svoje dece kako bi sprečile da obrve uopšte rastu", rekla je za W magazin istoričarka Rejčel Gipson.

Izblajhane obrve postale su ne neki način zaštitni znak manekenki, koje su ih ili prekrivale korektorom i puderom, ili ih potpunosti brijale. Ovakve platinaste obrve bile su veliki androgeni trend tokom '90-ih godina.

Eksprimentisanje sa šminkom nije izašlo iz mode ni danas, a Madona ih je nosila još pre 3 godina. Ovaj trend definitivno nije za svakoga, a za sada naše poznate ličnosti nisu se usudile da na ovaj način eksperimentišu za svojim izgledom. Ostaje da vidimo da li će se neko usuditi da ponese popularne blajhane obrve.