Svi se možemo složiti da nam je povratak gustih obrva u modu doneo pravo olakšanje, a vrlo otvoreno se smatraju i jednim od traženijih beauty lookova i u budućnosti. Tako da, možemo odahnuti jer se za nekoliko godina nećemo zgražavati nad fotografijama našim pretankih obrva.

Nakon olovaka i gelova za obrva, na red je došao trend – oblikovanje obrva čvrstim sapunom. Trend sapun obrva prikladno je nazvan, a iako je nekima već poznat, planetarnu popularnost među ljubiteljkama lepote i šminke doneli su beauty gurui društvene mreže TikTok.

Trend oblikovanja obrva čvrstim sapunom je hit u svetu.
Instagram 

Sapun obrve se temelje na tome da čvrsti sapun navlažiš sprejem za lice ili običnom vodom i onda koristiš četkicu za obrve kako bi začešljala dlačice. Make-up stručnjaci i šminkeri preporučuju duže pokrete prema gore, koji će maksimalno podići dlačice.

Iako se čini dosta jednostavno, kao i sa svakim drugim novim beauty trendom, prvo ga moraš sama isprobati da vidiš kako se njime barata.

TikTokerka @millieleer svoje obrve takođe oblikuje sapunom, a njena soap brows metoda izgleda savršeno jednostavno.

Ovo su koraci koje treba slediti za postizanje sapun obrva:

1. Našpricaj sapun vodom ili sprejem za lice
2. Uzmi četkicu za obrve i protljaj je u sapunu
3. Počešljaj svoje obrve prema gore, ili u kojem već smeru želiš da idu
4. Prstom zagladi dlačice ili olovkom nacrtaj dodatne ako misliš da je potrebno

@millieleer Trying soap brows for the first time #foryoupage#fyp#viral#makeup#brows♬ original sound - SUNRAE

Rezultati koje ćeš dobiti su neverovatni. I najneposlušnije obrve mogu biti “ukroćene” ovom metodom u zaglađeni izgled sličan tretmanu laminacije obrva, samo što će kraće trajati, a i cena četkice i sapuna ne bi trebalo da prelazi više od 350 dinara.

Brow lamination tretman zaglađuje dlačice za njihov dugotrajno uređen izgled pomoću posebnih proizvoda. Iako se odlični rezultati ove metode ne mogu poreći, držanje čvrstog sapuna na koži satima može ti naštetiti i osušiti i dehidrirati tvoju kožu ako je dosta osetljiva. Profesionalni šminkeri zato savetuju da se sapun na koži ne drži predugo.

Nekoliko sati držanje sapuna na koži može osušiti i dehidrirati osetljivu kožu.
Instagram 

Brojni beauty brendovi rade na formulama proizvoda za obrve koje imaju jednak učinak kao običan sapun. Sapuni deluju slično kao i vosak za obrve, samo što nisu toliko dugotrajni. Oba proizvoda obrvama daju podignutiji i zaglađeniji izgled. Mnogi se ipak odlučuju za vosak jer je postojaniji i otporan na znoj.

Trik sa sapunom za obrve je sličan tretmanu laminacije obrva.
Instagram 

S druge strane i sapun ima svoje prednosti, u koje se ubraja i to što proizvod nije jako gust i mnogo ga je lakše skinuti od nakupljenog voska.

Izaberi metodu i proizvod za koji misliš da će ti najbolje odgovarati, kao i tvojoj koži. Nakon nanošenje voska ili sapuna, izgled svojih obrva uvek možeš dodatno popraviti olovkom ili senkom za obrve za savršen celokupan look!