Gotovo svaki drugi dan, beauty industrija nam donosi novi proizvod, s najnovijim i najboljim sastojcima u svojoj formuli, inovativne tretmane ili nove tehnike obrva.

Primera radi, baš dok se hype oko microbladinga obrva zahuktava, stiže nam novija i još preciznija verzija ove tehnike.

Nazvana po ultra-finim linijama koje se koriste za kreiranje nemoguće realističnih dlačica obrva. "Nanoblading" je najnovija metoda za postizanje obrva koje u svakom trenutku izgledaju savršeno.

Zbg nemogućnosti uklanjanja micelarnom vodom, važno je da ste upoznati sa svim detaljima nanoblading tehnike pre nego što zakažete svoj termin u salonu.

Nanoblading je najnovija tehnika za postizanje savršenih obrva.
Instagram 

Šta je nanoblading?

Slično microbladingu, nanoblading je oblik tetoviranja obrva. Pritom se koristi alat za tetoviranje s jednom vrlo tankom iglom (za razliku od microbladinga, koji ih koristi nekoliko) za polutrajno postavljanje pigmenta ispod kože. Tako se postiže izgled prirodnih dlačica obrva. Baš kao i kod microbladinga, dermalni pigment je dizajniran da izbledi vremenom. Ipak, obrve kreirane microblading metodom blede brže od nano obrva jer je pigment postavljen bliže površini kože.

Rezultat nanoblading tehnika na obrvama traje čak tri godine.
Instagram 

Da li je tretman bolan?

Iako je microblading najprikladniji za one s normalnom ili suvom kožom, lepota nanoblading tehnike je u tome što je dostupna za dosta više tipova kože. Oni s vrlo masnom kožom, ožiljcima ili debelom kožom, mogu biti izvrsni kandidati za ovu tehniku. Uz to, nanoblading je odlična opcija i za one koji traže korekriju prethodno tetoviranih obrva.

Nanoblading tehnika pogodna je za više tipova kože
Instagram 

Microblading i nanoblading idealni su za sve koji žele obrve koje traju jer ih znoj, voda ili dodir neće izbrisati. Tretman nano obrva može biti blago neprijatno, ali se retko smatra bolnim ili nepodnošljivim. Iako će odmah nakon zahvata biti malo crvenila i otoka, on će nestati u roku od dan ili dva. Nakon toga potrebno ih se pravilno negovati prema uputsvu kozmetičara kako bi vaš željeni look što duže potrajao.

Koliko dugo traju obrve nakon nanoblading tehnike?

Prednost nano obrva u odnosu na micro obrve je to koliko dugo ostaju na koži. Rezultati microbladinga traju oko 1-2 godine zbog dubine postavljanja pigmenta, dok nanoblading može trajati i do tri godine. Ipak, vremenski okvir uveliko zavisi od boje pigmenta, dubine, vrste tinte, intenzitetu rada i kože klijenta. Npr, masna koža, može uticati na to da obrve brže izblede.