Izgled obrva je veoma važan, jer daje posebnu notu našem licu. Pored toga, lep oblik obrva ističe naše oči i pogled, zato je neophodno da im posvetimo malo vremena i negujemo ih na pravi način, kako bismo pospešili njihov rast i uspeli da dobijemo željeni oblik.

Uz malo truda je to moguće ostvariti, bez odlaska na neke od popularnih tretmana poput japanskog iscrtavanja ili „puder“ obrva!

A evo šta će vam pomoći u tome:

Ricinusovo ulje

Nanosite ga pre odlaska na spavanje, tako što ćete ga umasirati u obrve. Ricinusovo ulje će nahraniti sam koren dlake i ubrzati rast.

celjanje obrva
Freepik 

Maslinovo ulje

Mažite maslinovim uljem obrve svakodnevno i one ne samo da će brže rasti, već će i postati gušće.

Kokosovo ulje

Njime možete da masirate i kosu i obrve.

Aloja vera gel

Učiniće da obrve postanu gušće, a koža ispod njih mekša i sjajnija.

obrve
Freepik 

Esencijalna ulja

Pomešajte jednake količine: ulja lavande, ruzmarina, majčine dušice, limuna i maslinovog ulja i tom mešavinom masirajte obrve svake noći, pred spavanje. Ista mešavina može da učini čudo i za rast kose.

Vazelin

Podstiče rast i gustinu trepavica. Veoma dobro oblikkuje i hidrira sitne dlake. Najbolje ga je koristiti tri do četiri puta denvno. U roku dod tri meseca se mogu videti značajni rezultati.

Nedostatak vitamina!

Nedostatak vitamina je jedan od glavnih uzroka sporog rasta obrva, pa nastojte da jedete što više namirnica bogatih vitaminima ili da uzimate vitaminske i mineralne suplemente. Magnezijum, biotin, cink, sumpor i vitamin B6 najvažniji su za rast dlake!