Povratak tankih obrva neki smatraju nastavkom mode za šminkanje u stilu devedesetih, jer su smeđi ruž, svetle senke i drugi karakteristični elementi tadašnje šminke opet popularni. 

Šminkere podržavaju zvezde. Tako se pre 3 godine Rijana pojavila na naslovnoj strani časopisa Vogue s tanko iscrtanim obrva. Iako je njen imidž "lutke" za fotografisanje bio pun pogodak, nije poznato da li bi se pevačica usudila da ga isproba u realnom životu. Uostalom, takve obrve nisu prikladne za sve i neće biti lako ispraviti korekciju.

Nije čudno da se trendovi 90-ih vraćaju, ali, što se nas tiče, ne mora to baš po svaku cenu. Da, tokom ove dekade većina nas je imala tanku liniju dlačica koju smo nazivali obrvama, ali neki trendovi zaista treba da ostanu tamo gde im je i mesto - u prošlosti.

bela hadid
Veeren Ramsamy-Christophe Clovis / Bestimage / Profimedia 

Neko će tanke obrve obožavati, neko prezirati, neko će jedva čekati da ih ponovo istanji, dok će neko ostati pri voljenim gustim obrvama.

Svi se sećamo ovakvih bjuti izdanja poznatih ličnosti kao što su Linda Evanđelista, Naomi Kembel, Kejt Mos, Anđelina Džoli, Gven Stefani i Dru Barimur, ali zvezda koja nam danas na najbolji način predstavlja trend tankih obrva je Bela Hadid. Ruku na srce, Bela nikada i nije bila pristalica gustih, punih obrva, ali nešto nam se čini da su njene inače tanke obrve - još tanje!

U kombinaciji sa debljinom obrva (ako se to može nazvati debljina) dolazi i poseban oblik obrva koji je takođe ultra popularan - ravne, sa blago podignutim krajevima kako bi se oči i jagodice učinili vizuelno iskošenijim. Setimo se njenog izdanja sa Filmskog festivala u Kanu koje je najbolji primer:

bela hadid
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kao i mi, internet je podeljenog mišljenja - nekome ne pada na pamet da se ponovo upušta u avanturu zvanu čupanje obrva do iznemoglosti nakon godina i godina bjuti rehabilitacije istih, ističući da gotovo niko, ali niko, ne izgleda bolje sa tankim obrvama ukoliko njihove prirodne obrve već nisu takve.

Ukoliko želite da se podsetite kako bi vam tanke obrve stajale, isprobajte Time Warp Scan filter na TikToku - ko zna, možda vam se svidi, a možda shvatite da je prirodnost ipak bolja...

@hayleybuix

Thin brows yay or nay?:)) #eyebrowtutorial#eyebrowsonfleek#fyp

♬ why is this audio blowing up - dom

@askellenbeauty

#stitch with @21anjj she must be stopped #brows#skinnybrows#bigbrows#funny#makeup#microblading

♬ original sound - AskEllenBeauty

Dakle, dopadalo nam se to ili ne, tanke obrve bez sumnje privlače pažnju. Ipak, ostaje da vidimo koliko dugo će opstati na bjuti sceni ovoga puta...