Savršene obrve su uvek u trendu, a jedna od sve češćih tehnika koju devojke biraju kada je reč o trajnoj šminki supuder obrve.

Puder obrve su postale najpopularnije, baš zbog brojnih prednosti – obrve su u trenu gušće, izgledaju prirodno, punije su i negovanije. I što je najbitnije, one traju!

Pa ako i vi želite da vaše obrve budu pod konac, onda će vam se ova tehnika sigurno dopasti.

ŠTA SU PUDER OBRVE?

Puder obrve, poznato i kao senčenje obrva, su modernija metoda trajne šminke, jer se radi na površini kože – sloju epidermisa. Naziv tehnike opisuje njen efekat – rezultati su mnogo paperjastiji i puderastiji, sa ombre prelazom. Početak obrve je „blurovan“, zamagljen, a kraj obrve precizan i oštar.

puder obrve
Shutterstock 

KAKO IZGLEDA TRETMAN?

Iglicom se apliciraju hiljade sitnih tačkica pigmenta, koji se postepeno nadogradjuje za jaču boju i definisan oblik pri samom kraju obrve. Ova tehnika daje utisak obrve koja je našminkana senkom za obrve, zato one deluju prirodno, gušće i negovano.

KAKO NEGOVATI PUDER OBRVE POSLE TRETMANA?

Kad se tretman završi, vaše obrve će izgledati tamnije nego izabrana nijansa I to je potpuno normalno. Narednih 7 dana ćete mazati kremu za negu kože i nakon 7 dana otprilike, vaše obrve će dobiti željenu nijansu. Tri nedelje moda zvuči mnogo, ali šta je to da dobijete savršene obrve? 

U početku, odmah nakon tretmana se može javiti blago crvenilo koje nestaje nakon sat-dva, ako je u pitanju osetljiva koža. Nakon tretmana prvih nekoliko dana bi valjalo izbegavati znojenje, saune, vežbanje, sunčanje, kako biste na početku sačuvali oblik koji želite.

Nakon samo par dana, boja posvetli i dobijete savršene baršunaste obrve! Više nema crtanja, docrtavanje, razmazivanja, popunjavanja…

obrve
Wanted!, screenshoot/instagram 

KOLIKO JE REZULTAT DUGOTRAJAN?

Pošto se puder obrve rade na maloj dubini, efekat je od 1-2 godine, što takodje zavisi od tipa kože i životnog stila. Ova tehnika pruža tretman bez bola, krvarenja, zarastanja i drugih posledica, za razliku od prethodne dve metode. Zalečenje posle tretmana traje do 5 dana. Najbolji efekat daju onima koji žele potpuno prirodan izgled našminkanih obrva, bez grubih oštrih crta i prejakog pigmenta.