Iako mali deo lica, obrve su izuzetno važne. Lepo oblikovane i guste obrve daju licu okvir i zaista mogu da nas prolepšaju. Isto tako, tanke, retke i slabe obrve, mogu do te mere da vas naruže, koliko god da imate lepe crte lica. Zbog toga, ne čudi sve veće interesovanje za nove tehnike iscrtavanja obrva u salonima lepote.

Puder obrve se rade površinski. Kod nekih drugih tretmana, iglice probijaju dublji sloj kože, a ova tehnika je dosta nežnija, samim tim i bezbolnija.

Koliko traje?

Kada su puder obrve u pitanju, koliko će trajati rezultati dosta zavisi od vašeg tipa kože, ali one prosečno traju do godinu i po dana.
Možda ste pomislili da ćete na ovaj način trajno rešiti sve probleme sa retkim i tankim obrvama, ali moraćemo da vas razočaramo. Trajna šminka obrva nije neograničenog trajanja i prvobitan efekat se vremenom mora dorađivati.

puder obrve zacesljane
Instagram 

U najboljem slučaju, ako vam koža dobro primi pigment, puder obrve mogu da traju i do 2 godine.

U međuvremenu, možete da odete na korekciju, kada vidite da boja obrva bledi ili da se negde stvorila rupica. Obavezna je korekcija posle mesec dana, kada se obrve formiraju, pa ako smatrate da im nešto fali ili da nešto može da se podeblja, onda morate da odete kod kozmetičara.

Iskustva devojaka nakon tretmana

Pitali smo devojke iz naše okoline, poznanice i drugarice kako su zadovoljne ovim trenutno najpopularnijim tretmanom. U nastavku pogledajte njihove odgovore. 

"Pre desetak dana sam uradila korekciju i prezadovoljna sam. Da naglasim da sam neko ko ima svoje obrve, ali sam ih na nekim mestima previše počupala. Sada su savršene. Skoro niko nije ni primetio da nisu moje prirodne."- rekla je Marina.

puder obrve
printscreen/ youtube 

Nataša nam je otkrila da je pre puder obrva imala dosta poteškoća da joj obrve izgledaju lepo i uredno. "Prirodna sam plavuša i moje prirodne obrve su jako svetle, skoro da se i ne vide. Svakodnevno sam ih crtala, farbala, nema šta nisam pokušala samo da bi lepo izgledale tokom dana. Onda sam čula za puder obrve i bez razmišljanja ih radila. To je definitivno najbolja odluka ikada jer sada nemam nikakvu obavezu oko obrva!" - rekla je Nataša za Wanted!

"Za razliku od većine devojaka koje reše da urade puder obrve, ja imam svoje prirodne i vrlo su guste i dugačke. Bez obzira na to, ja nemam adekvatan oblik. Tretmanom puder obrva sam dobila oblik koji odgovara mom licu i mojim proporcijama i sada tek vidim koliko tako mali deo lica može skroz da promeni lik. Naravno, prezadovoljna sam i svima ih preporučila."- rekla je Isidora za W! redakciju.

Tara nam se požalila da je očekivala da tretman nije toliko bolan kao što pričaju, ali tom prilikom saznala je da ima veoma osetljivu i tanku kožu u predelu obrva. "Da je bolno- bolno je. Možda je samo do mene i moje osetljive kože, jer 3 od 4 drugarice uopšte nisu osetile tretman toliko jako koliko i ja. Bez obzira na to, puder obrve su mi spasile život, bukvalno! (smeh) Obrve mi više nisu nikakvo opterećenje tokom dana, prosto zaboravim da ih imam."- rekla je Tara.

Najvažniji savet ukoliko se odlučite za tretman puder obrva jeste da znate da ne postoji instant rezultat. Morate biti spremne na to da je boja odmah nakon tretmana i do 50% tamnija, a obrve i do 15% deblje. Tek nakon 7 dana, videćete prvi realan rezultat tretmana, a nakon korekcije posle mesec dana, pravi i konačni rezultat.

Takođe morate znati da nakon iscrtavanja obrva, ne biste smeli da nanosite puder na regiju čela, jer obrve mogu posiveti, niti da u narednih 2 nedelje posećujete solarijum, saunu, javna kupališta, teretanu I slično.

Za još detalja stručnjaka u ovoj oblasti, pogledajte video u nastavku!