Kada se Rihanna 2018. godine pojavila na naslovnoj strani magazina Vogue sa svojim nezaboravnim beauty izdanjem koje je uključivalo ultra, ultra tanke obrve, svi su komentarisali da ne, čak ni ona ne može da "vrati iz mrtvih" ovaj sada omraženi trend, piše harper bazar.

Tri godine kasnije dolazimo u situaciju da se pitamo da li se tanke obrve iz 90-ih ipak vraćaju i da li će zaista zameniti naše voljene guste obrve? Da li smo spremni na ovo?

Nije čudno da se trendovi 90-ih vraćaju, ali, što se nas tiče, ne mora to baš po svaku cenu. Da, tokom ove dekade većina nas je imala tanku liniju dlačica koju smo nazivali obrvama (jer ako nismo, da li smo uopšte živeli u 90-im) ali neki trendovi zaista treba da ostanu tamo gde im je i mesto - u prošlosti.

Neko će tanke obrve obožavati, neko prezirati, neko će jedva čekati da ih ponovo istanji, dok će neko ostati pri voljenim gustim obrvama.

bela hadid voli tanke obrve
Instagram 

Svi se sećamo ovakvih bjuti izdanja poznatih ličnosti kao što su Linda Evanđelista, Naomi Kembel, Kejt Mos, Anđelina Džoli, Gven Stefani i Dru Barimur, ali zvezda koja nam danas na najbolji način predstavlja trend tankih obrva je Bela Hadid. Ruku na srce, Bela nikada i nije bila pristalica gustih, punih obrva, ali nešto nam se čini da su njene inače tanke obrve - još tanje!

U kombinaciji sa debljinom obrva (ako se to može nazvati debljina) dolazi i poseban oblik obrva koji je takođe ultra popularan - ravne, sa blago podignutim krajevima kako bi se oči i jagodice učinili vizuelno iskošenijim. 

bela hadid
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kao i mi, internet je podeljenog mišljenja - nekome ne pada na pamet da se ponovo upušta u avanturu zvanu čupanje obrva do iznemoglosti nakon godina i godina bjuti rehabilitacije istih, ističući da gotovo niko, ali niko, ne izgleda bolje sa tankim obrvama ukoliko njihove prirodne obrve već nisu takve.

@askellenbeauty

#stitch with @21anjj she must be stopped #brows#skinnybrows#bigbrows#funny#makeup#microblading

♬ original sound - AskEllenBeauty

Dopadalo nam se to ili ne, tanke obrve bez sumnje privlače pažnju. Ipak, ostaje da vidimo koliko dugo će opstati na bjuti sceni ovoga puta...

@hayleybuix

Thin brows yay or nay?:)) #eyebrowtutorial#eyebrowsonfleek#fyp

♬ why is this audio blowing up - dom