Kako pesnici kažu "Oči su ogledalo duše", mi imamo da kažemo da su obrve njihov važan elegantni okvir.

Već znamo da trend šminkanja i oblikovanja obrva igra veoma važnu ulogu u beauty rutini, a upravo tom delu lica sve više pažnje posvećujemo u poslednje vreme.

Danas, kao što znamo, preporučuju se prirodnije, deblje obrve, za razliku od 2000-ih, kada smo ih nosile što tanje. Srećom, trend punih obrva ne ide nikuda, a evo kako ćemo ih oblikovati naredne godine.

guste obrve
Instagram 

Obrve u 2022. – beauty trendovi

Odložite pincetu i nastavite da puštate svoje prirodne obrve, baš kao što ste to radile tokom karantina!

Naredne sezone, stilisti savetuju prirodne obrve, ali s mekšim tvistom nego prethodnih godina. Oštre linije i vidljivi mejkap na obrvama stvar je prošlosti.

guste obrve
Shutterstock 

Naredne sezone nosićemo prirodne, pune obrve, začešljane na gore i naglašene tek koliko je i naša sama prirodna boja. Uz to, preporučuju se mekane i čupave obrve.

Šminka koja deluje jednostavno mora takav i da bude. Stoga, prilikom šminkanja obrva, potrudite se da one deluju što prirodnije. Savet je da četkicu za obrve umočite u senku i da obrve samo lagano iščetkate.

nasminkana lica
Instagram 

Ukoliko nažalost, usled genetskih predizpozicija ili fizičkog oštećenja poput prečestog čupanja, vaše obrve izgledaju istanjeno i izgubile su formu i oblik, vrem eje da počnete da ih negujete prirodnim uljima koji će pospešiti njihov rast.