Prema mišljenjima make up artista duge, neposlušne i neurodne obrve ostaju i ove sezone u modi. To je dobra vest za sve nas koji smo prilično mrzovoljni kada je čupanje obrva u pitanju, i iz tih razloga često odlažemo da zakažemo termin kod kozmetičara.

Šminkeri su se složili da kombinacija divljih, neurednih obrva posebno dobro izgleda kada je ostatak šminke prilično oštar i uglađen, kako bi se uravnotežio celokupni izgled. Upravo tom kombinacijom je pogođena ona najlepša sredina između prirodnog i opuštenog izgleda sa nekoliko prilično doteranih detalja. Ovaj izgled možeš postići uz pomoć tehnike sapunom.

Sad kad naše obrve preuzimaju još veću ulogu u svakodnevnom makeup-u, jer su trenutno najvidljiviji deo na našem licu nakon što stavimo masku, to je odličan način za dodavanje karaktera.

Za ovakve obrve potrebna je gustina i družina. Nemaš nijedno od toga, a želela bi? Imamo rešenje za tebe! U nastavku pogledajnajbolje prirodne načine za rast obrva.

Ricinusovo ulje

Ovo ulje je stari trik koji zaista daje odlične rezultate, te ga danas zbog svoje popularnosti možete naći gotovo u svakoj radnji sa kozmetikom. Ovo poprilično povoljno sredstvo je jednostavno za upotrebu. Sipajte nekoliko kapi na svoje prste i nežno ih utrljajte na obrve, sve do samog korena. Ovaj ritual bi trebalo da praktikujete pre spavanja, kako biste ujutru odstranili ostatak ulja. Za vidljive efekte, poput gustih i jačih obrva biće vam potrebno od tri do četiri nedelja.

Vazelin

Vazelin ima fantastične efekte po obrve, jer podstiče rast i gustinu. On ih toliko dobro oblikuje i hidrira da sitne dlake postaju ravne i oblikovane. Što se tiče korišćenja, najbolje je da male doze aplicirate tri do četiri puta dnevno, i videćete pozitivne rezultate za tri meseca.

Kokosovo ulje

Ako želite da dobijete potpunu gustinu obrva, najbolje je da koristite kokosovo ulje. Ono će vam pomoći da ubrzate proces rasta, posebno kod istanjenih i slabih obrva. Slično kao kod ricinusovog, najbolje je da ga stavljate tokom noći, a zatim ujutru odstranite višak.

SAVET: Izbegavajte losione i prečesto čupanje

Kada koristimo kremu ili losion na svom licu, mi ih obično razmazujemo i na obrve. Ovo ne bi trebalo da radite, jer razne hemikalije koje se nalaze u pomenutim proizvodima mogu izazvati oštećenje folikule dlake, ali i otežati rast.