Lepo oblikovane obrve nisu samo trend današnjice. Decenijama unazad se govori o tome kako ističu lepotu lica. Dobro nacrtane obrve mogu istaći crte vašeg lica, a kao što vidite nije slučajnost što su obavezni deo svakodnevne šminke.

Danas su moderne guste i istaknute obrve, koje vizuelno daju volumen licu. Nema potrebe da dodatno docrtavate obrve ukoliko imate tamnu kosu i samim tim prirodno jači pigment obrva, dovoljno je da ih samo malo začešljate i postavite na svoje mesto.

Influenserka Dunja Jovanić nas je jutros na InstaStory-u obradovala videom sa super brzim i jednostavnim savetima kako da vamobrve izgledaju savršeno za sve prilike, a najvažnije one dnevne.

Za trendi obrve potreban vam je gel za obrve u tubici i četkica za raščešljavanje obrva, tzv. spoolie četkica. Gel za obrve koji ona koristi je Anastasia Beverly Hills koji je, po njenom mišljenju, zaslužan za obrve koje nikada nisu izgledale lepše i stilizovanije.

anastasia beverly hills gel za obrve
anastasiabeverlyhills.com 

Za početak, uzmite malu količinu gela uz pomoć spoolie i zaližite obrve na gore, a zatim ih izravnajte u regularnom smeru rasta obrva.
Trik koji je Anastasia otkrila jeste da uz pomoć ravne špatulice pritisnete obrve i fiksirate ih na svoje mesto kako bi dugotrajnije održale oblik.
Dok se gel još uvek nije osušio, popunite praznine olovkom za obrve iscrtavajući ih kao dlačice u smeru rasta iii...Voila! Dobili ste najtrendiobrve!

dunja jovanić
Instagram 

Dunja se osvrnula na simetriju obrva i našalila da se ona najbolje vidi kada se pogledate u retvorizor u kolima, ali setimo se da savršeno proporcionalna osoba ne postoji!

Zašto se prirodne obrve toliko razlikuju? Prvenstveno mimika, strana lica na kojoj spavamo i prirodna razvijenost facijalnih mišića, određuju koliko će naše obrve biti slične, odnosno različite. Što bi Dunja rekla, obrve treba da izgledaju kao sestre, ali sigurno ne kao bliznakinje.