Ovaj "tretman" je praktično tetoviranje obrva, ali na moderan način. Microblading tehnikom se samo dopunjavaju vaše prirodne obrve i naglašava ili dodaje bujnost i lepo izražen luk.

Trenutno najpopularniji metod trajne šminke obrva. Pripada tatto porodici, što znači da se pigment ubacuje pod kožu, a za razliku od tetoviranja obrva, koristi precizni ručni alat sa sečivima umesto mašinice.

Lepota japanske metode iscrtavanja obrva je u potezima koji imitiraju dlaku, tako da možete postići izgled prirodnih obrva.

Pitanja na koja treba da odgovorite pre tretmana microblading-a

Na važna zdravstvena pitanja odgovarate sa da/ne, a stručnjak kog ste izabrali za tretman obrva će odlučiti da li možete i smete da ga isprobate.

1. Da li ste zdravi?
2. Imate li autoimune bolesti?
3. Uzimate li redovno lekove, hormone?
4. Jeste li inficirani HIV-om?
5. Jeste li trudni ili dojite?

obrve
Shutterstock 


6. Jeste li imali hemoterapiju?
7. Imate li srčanih problema?
8. Jeste li alergični (latex,lidocain, metali)?
9. Uzimate li sredstva za razređivanje krvi?
10. Imate li dijabetes
11. Jeste li koristili kortizon u poslednjoj godini?
12. Od čega bolujete?

Koliko traju?

Microblading traje u zavisnosti od svojstva kože i rada, više godina. Najkraće ili najduže vreme trajanja ili izbleđivanja ne može da se garantuje. Kod masne kože, aknozne kožne, kože koja se peruta, ne postoji određen rok trajanja obrva, kao ni kod osoba sa hormonalnim poremećajima.

Takođe ne postoji rok trajanja obrva ko osoba koje se izlažu čestim hemijskim, laserskim ili abrazivnim tretmanima lica kao i kod onih koji su često na suncu (solarijumu) i podložni su znojenju.

U danima posle prvog tretmana boja će zbog ranica izgledati tamnije. Obrve su u prvih sedam dana tamnije do 40% i deblje 10-15%, a tek nakon zaceljivanja se boja vidi jasno.

obrve
Wanted!, Freepik 

Za vreme zaceljivanja izbegavati saunu, solarijum, plivanje.

Šta može dovesti do bržeg izbleđivanja microblading obrva?

U zavisnosti od tipa kože, sunčanje može dovesti do bržeg bleđenja pigmenta ili promene boje. Nanošenje nedozvoljenih melema ili krema za samopotamnjivanje takođe mogu biti uzrok promene boje.

Kako negovati obrve nakon microblading tretmana?

Da biste uživale u lepim obrvama, morate obratiti pažnju na sledeće stavke:

1. Obrve u prvih 7 dana ne dodirivati prstima

2. Dva sata nakon tretmana obrve prebrisati vlažnim maramicama bez alkohola, micelarnom vodom ili samo mlakom vodom i upiti višak tečnosti tapkanjem suvim tuferom

3. Naneti na osušenu kožu tanji sloj preporučene kreme (koju ste uzeli isključivo za ličnu upotrebu) tuferom ili štapićem za uši

4. Krema se u prva 4 dana nanosi na očišćenu kožu na svaka 2-3 h, a u narednom periodu od 10 dana ujutru, uveče i 3-4 puta u toku dana, jer koža ne sme da ostane suva na mestu gde je urađen microblading

obrve
Freepik 

5. U narednih 14 dana zabranjena je šminka u predelu obrva, direktno izlaganje suncu, solariju, kupanje u bazenima i otvorenim vodama, sauna, tretmani lica i teretana (generalno znojenje)

6. U sledećih 30 dana izbegavajte sunčanje, solariju, tretmane lica koji uključuju abraziju, lasere, svetlosne terapije i hemijski piling

7. Korišćenje antibiotika i hormonske terapije mogu dovesti do bržeg izbijanja pigmenta. Zvek zaštite obrve od sunca sa SPF faktorom ( ne tokom prvih 14 dana)

8. Molimo Vas, pazite na to da svaka koža izaziva drugačije reakcije i različito prima pigment.