Već znamo da trend šminkanja i oblikovanja obrva igra veoma važnu ulogu u beauty rutini, a upravo tom delu lica sve više pažnje posvećujemo u poslednjih godina.

Danas, kao što znamo, preporučuju se prirodnije, deblje obrve, za razliku od 2000-ih, kada su u trendu bile što tanje.

Da biste bile u korak sa trendom, u 2022. godini odložite pincetu i nastavite da puštate svoje prirodne obrve da bi bile lepe i guste. Ukoliko im je potreban podsticaj isprobajte neke od prirodnih sastojaka koji zaista deluju.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje sadrži velike količine proteina i vitamina koji stimulišu rast dlačica. Isto tako, ovo ulje stimuliše folikul i čini ga jačim i otpornijim. Štapić za uši umočite u ricinusovo ulje i njime premažite obrve, trljajući štapićem koren dlake. Ostavite da deluje nekoliko sati ili, još bolje, preko noći, te ujutro isperite lice na uobičajen način. Postupak ponavljajte svakodnevno tri-četiri nedelje.

Da biste bile u korak sa trendom, u 2022. godini odložite pincetu i nastavite da puštate svoje prirodne obrve da bi bile lepe i guste.
Shutterstock 

Maslinovo ulje

Jedno od najcenjenijih ulja u domaćinstvu, ali i kozmetičkoj industriji, prepuno je vitamina E koji deluje stimulativno na rast dlake te istovremeno hrani kožu. Za najjači rezultat koristite domaće maslinovo ulje, jer je hranjivije. Zagrejte kašičicu maslinovog ulja te ga prstima nanesite na obrve. Masirajte kožu minutu do dve, kako bi se upilo, te ostavite da deluje sat-dva ili, za jači rezultat, preko noći. Ujutro temeljno operite kožu sredstvom za pranje lica.

Žumance

Jaje je moćna i hranjiva namirnica koju možete koristiti na razne načine. Dlačice obrva sadrže keratin kojeg proteini iz žumanca dodatno hrane i obogaćuju zbog čega dlačice rastu brže i postaju čvršće. Umutite žumance dok ne postane kremasto. U smesu umočite štapić za uši te premažite obrve. Ostavite da deluje 15-20 minuta te isperite hladnom vodom.

Ricinusovo ulje sadrži velike količine proteina i vitamina koji stimulišu rast dlačica.
Freepik 

Crveni luk

Još jedna namirnica čiji ekstrakt se koristi u kozmetičkoj industriji i postiže izvrsne rezultate. Luk sadrži veću količinu sumpora, koji podstiče stvaranje sastojka koji obnavlja kožu i jača folikulu dlake – kolagena. Očistite luk, isecite ga na kockice i štapnim mikserom usitnite dok ne dobijete gustu smesu. Smesom namažite obrve i ostavite da deluje pet minuta. Luk je poprilično ljut pa, kada ga nanosite, pripazite da ne dodirnete oči. Operite lice na uobičajen način. Postupak ponavljajte jednom nedeljno, ali ne duže od šest nedelja.

Aloe vera

Ova čarobna biljka vrlo je cinjena u kozmetičkoj industriji. Osim što neguje kožu i kosu, ekstrakt aloe vere sadrži enzime i nutriente koji podstiču rast dlake. Nabavite biljku aloa vere i iskoristite njeno mesnato i sočno lišće. Otkinite komadić lista te unutrašnjim delom premažite obrve. Ostavite da deluje 30 minuta te isperite kožu. Aloe veru možete koristiti kad god ste kod kuće.