U poslednjih par godina, čini nam se kao da ne možemo pobeći od savršeno iscrtanih, pre svega definisanih i tamnih obrva, koje su uvek u prvom planu. Tokom šminkanja, najveći akscenat je definitivno stavljen na njihovo sređivanje.

Na sve ovo, da ne spominjemo još i tehnike koje nam pruža trajna šminka poput japanskih (microblading) obrva, brow-liftinga, puder obrva itd.

Ipak najnoviji trend u svetu šminkanja, koji se tiče obrva, jesu izblajhane dlačice. Koliko se beauty trendovi brzo menjaju govori i ova krajnost da iz tamnih i gustih obrva dolazimo do potpuno izblajhanih.

Novi ili stari trend?

Modni dizajneri su se poigravali sa izblajhanim obrvama nekoliko godina unazad. Za postizanje avangardnog izgleda, modelima se često izbele obrve pre revije ili bilo kakvog snimanja. Ovakve platinaste obrve bile su veliki androgeni trend tokom '90-ih godina. Što bi značilo da nije reč o nekom novom trendu, već da je Kim Kardašijan doprinela ponovnom povratku poznate estetike. Jedina razlika jeste što se izblajhane obrve sada sa modne revije sele na ulice. 

Ko ga je ponovo pokrenuo?

Sudeći po Instagramu, mnogi se ne libe da isprobaju ovaj stil. No, čini se samo kratkoročno, jer izblajhane obrve deluju kao da ih i nema, a u trendu su upravo prirodne, divlje obrve. Ali ipak velike zvezde, poput Kim Kardašijan, Keti Peri i Hejli Biber su primećene da nose ovaj trend u javnosti i moramo priznati da se nadamo da će se ovaj trend zaustaviti na ovome i koristiti samo u postizanju modnih look-ova, kao i do sad.

kim kardašijan
Instagram 

Kim Kardašijan je toliko puta eksperimentisala sa svojom kosom da je sada zaključila da je vreme da isprobavanje različitih lookova preseli na nešto drugo - u ovom slučaju, na svoje obrve.

Kim je inače poznata po čestim promenama boje koje i ekperimentisanjima, ali transformacija u vidu izblajhane kose i obrva istovremeno je sve šokirala. Ipak, posle samo nekoliko sati se vratila na staro.

kim kardašijan
Instagram 

Letnji trend?

Kako nam se bliže topliji letnji meseci, mnogi od nas često razmišljaju o promeni boje kose u svetlije tonove. Tako razmišljaju i zvezde, a mnoge od njih su se i odlučile za nekoliko tonova svetliju boju. Uz plavu kosu, sasvim logična zamisao je da isprobaju i izblajhane obrve. 

Kako sama da ih izblajhaš?

Olakšavajuće je što ovaj proces traje kratko, a loša da nikako ne pokušavate da ih radite same kod kuće. Ipak, možda je to i dobra strana, jer rezultati nakon pokušaja blajhanja obrva na svoju ruku neretko završe sa riđim dlačicama. Ako samo privremeno želite da isprobate blajhane obrve, čisto da vidite kako vam stoje, make up artisti otkrivaju super trik. Miks kremastor korektora i ljubičastog kolor-korektora će vam pružiti približan efekat, ali naravno ne i skroz izblajhan izgled. Korektor preko obrva je važno fiksirati puderom u prahu.

izblajhane obrve
Instagram screenshot