Gotovo svaki drugi dan, beauty industrija nam donosi novi proizvod, s najnovijim i najboljim sastojcima u svojoj formuli, inovativne tretmane ili nove tehnike obrva.

Vreme tankih obrva odavno je prošlo, iako je Bela hadid pokušala da ih nametne kao trend i prošle godine, a izblajhane obrve ponela je Kim Kardašijan.

Iako su na tronu popularnosti guste, uredne i lepo začešljane obrve, to ipak ne znači da je kolektivna opsesija obrvama završena.

Naprotiv, uredne obrve prirodnog izgleda itekako su poželjne, pa nam se poslednjih godina nudi sve više tretmana koji obećavaju savršene rezultate. U skladu sa tim, nije uvek lako odabrati odgovarajući tretman.

U svetu su veoma popularne inovativne tretmane ili nove tehnike obrva.
Instagram 

Kako bismo vam olakšali izbor, u nastavku vam predstavljamo najpopularnije tehnike. I znajte, ne morate da se odlučite samo za jednu, mnoge odlično funkcionišu zajedno.

Čupanje i šišanje

Ovaj tretman svako može da uradi sam kod kuće, međutim, ako niste vešti s pincetom i makazicama, najbolje je da posetite profesionalca. Oblikovanje obrva čupanjem i šišanjem je najuniverzalnija metoda, koja je manje-više potrebna svima, a odlično funkcioniše i u paru s drugim tretmanima s ove liste. Ukoliko nemate veće nedostatke, odnosno ako prethodno niste previše istanjili ili skratili obrve, ovaj tretman može biti sasvim dovoljan za vas. Oni koji žele da dodatno naglase obrve, mogu ga kombinovati s farbanjem ili brow lamination procedurom.

Čupanje obrva koncem je namenjeno za osetljivu kožu.
Shutterstock 

Čupanje obrva koncem

Threading ili čupanje obrva koncem stara je indijska tehnika koja je poslednjih godina sve popularnija. Rezultati koji se postižu identični su kao i kod čupanja pincetom, ali konac mnogo manje iritira kožu zbog čega je idealna opcija za osobe sa osetljivom kožom. Osim toga, velika prednost je što je ovaj tretman bezbolan.
Najveću prednost od ovog tretmana imaće osobe sa suvom i osetljivom kožom, kao i osobe sa gustim i jakim obrvama za koje čupanje pincetom može da bude itekako bolno.

Depilacija voskom

Kada se uradi kako treba, depilacijom se dlačice uklanjaju iz korena, u suprotnom može da dođe do njihovog lomljenja. To je i glavni razlog zbog čega bi ovaj tretman trebalo da uradite kod profesionalca, a ne kod kuće. Rezultati obično traju 2 do 3 nedelje.
Uklanjanje dlačica voskom je idealno za oblikovanje obrva kod devojaka s gustim i jakim dlakama jer je proces mnogo brži od klasičnog čupanja pincetom.

Farbanje obrva

Ovaj tretman radi se bojama specijalno formulisanim za obrve, a traje svega nekoliko minuta. Na ovaj način dobijaju se gušće i naglašenije obrve, a tretman bi trebalo ponoviti nakon 3-4 nedelje.
Farbanje je idealna opcija za devojke koje imaju lep oblik obrva, ali žele dodatno da ih naglase nešto intenzivnijom bojom. Mada ovom metodom može da se postigne i efekat nešto debljih obrva, ukoliko se ofarba i deo kože oko obrva, farba sa kože skida se nakon nedelju dana zbog čega nije idealno rešenje.

Microblading ili japansko iscrtavanje obrva traje od 12 do 18 meseci.
printscreen/ youtube 

Microblading 

Microblading ili japansko iscrtavanje obrva spada u vrstu tetovaže koja se izvodi tako što se iscrtavaju tanke linije koje imitiraju dlačice. Obično se radi u dve faze jer je oko mesec dana posle izvođenja prvog tretmana potrebna korekcija. Nakon toga, rezultati obično traju 12-18 meseci.
Ova tehnika je za sada najbolje rešenje za devojke koje su čupanjem nepovratno prečupale ili istanjile obrve. Ukoliko se profesionalno uradi, microblading vam može omogućiti da dobijete obrve savršenog oblika, gustine i boje bez obzira na stanje vaših prirodnih obrva.

Brow lamination začešljava i podiže obrve ka gore.
Shutterstock 

Brow lamination

Jedan od trenutno najpopularnijih tretmana - laminacija obrva izvodi se tako što se na obrve nanose specijalno kreirani gelovi i kreme koji omekšavaju i podižu dlaku. Nakon tretmana obrve se obično nose začešljane na gore, mada ih možete počešljati i na stranu za još prirodniji izgled. Efekat traje 4-6 nedelja, nakon čega se radi novi tretman.
Kome je namenjen brow lamination: tačan odgovor je svima. Devojke s tankim i retkim obrvama postići će efekat debljih i gustih obrva dok će one s gustim i jakim obrvama dobiti uredan izgled i besprekornu definiciju. Verujemo da će mnoge obradovati i podatak da ova procedura vizuelno podiže kapak i samim tim, po sličnom principu kao tretman botoksom, podmlađuje lice. Ovo je odlično rešenje za devojke sa spuštenim kapcima, koje će sigurno primetiti najveću promenu nakon tretmana.