Jedna od najpopularnijih i najtraženijih manekenki današnjice Bela Hadid je tokom svoje karijere na revijama je pokazala gotovo sve, a sada je izgleda isprobala novi look izblajhanih obrva.

Dok su čupave i guste obrve još uvek u modi na Instagramu, tanke i izblajhane obrve polako dobijaju na popularnosti nakon mnogo godina zanemarivanja – i niko nije dosledniji trendseter od Belle Hadid.

Osim što je jedna u milion koja populariše trend obrva sa malo dlačica, ona ih je sada i izblajhala tako da izgledaju skoro pa nevidljive.

Izblajhane obrve su prisutne već neko vreme, a inspiracija mnogima su uticajne žene iz prošlosti.

Izblajhane obrve su prisutne već neko vreme, a inspiracija mnogima su uticajne žene iz prošlosti.
Laurent Vu / Sipa Press / Profimedia 

Dok je za neke ovo potpuno nov momenat, u modnoj industriji ovaj koncept lepote nije nepoznat. Zapravo, došao je do izražaja 1990-ih, ali je zapažen i u rutini ulepšavanja još u elizabetanskoj eri.

Ovaj po malo čudan momenat popularizovan je još 90-ih godina kada su manekenke poput Linde Evanđeliste izbeljivale obrve za avangardna fotografisanja.

Ovaj po malo čudan momenat blajhanih obrva popularizovan je još 90-ih godina.
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Koliko se beauty trendovi brzo menjaju, pokazuje upravo ovaj zaokret od debelih, precrtanih Instagram obrva do izgleda bez ikakvog naglašavanja. Svetske zvezde poput Madone, Kim Kardašijan, Lizo, Kejti Peri i Alekse Demi nosile su izblajhane obrve još prošle godine.

Bela Hadid ponela je bizaran trend blajhanih obrva iz 90-ih.
Instagram 

I njena rođena sestra Điđi Hadid je izblajhala obrve, a zajednička fotografija sa Donatelom Versaće je mnogima zapala za oko zbog bizarnosti ovog trenda na njihovim obrvama.

Blajhane obrve ponela su Bela i njena rođena sestra Điđi Hadid.
Stefano Guindani/SGP / SGP / Profimedia 

Ovaj trend definitivno nije za svakoga, a do sada naše poznate ličnosti se nisu usudile da na ovaj način eksperimentišu sa svojim izgledom. Ipak, koliko je uticaj Bele Hadid jak u svetu ostaje nam da vidimo u narednim mesecima ukoliko se još neko usudi da ponese popularne blajhane obrve.

kim je prošle godine nosila blajhane obrve
Instagram