Mnoge žene kada bi morale da izaberu jedan make up proizvod bez kog ne mogu da zamisle rutinu šminkanja, u velikom postotku slučajeva bi to bio - korektor.
Bez obzira da li se radi o prekrivanju podočnjaka, ponekoj bubuljici ili slično, korektor ima glavnu ulogu u postizanju besprekornog tena.

Tamnih depigmentacija, bubuljica i podočnjaka rešiće vas dobro odabran korektor, dok pogrešan izbor može dodatno naglasiti nedostatke.

Ovaj proizvod čini čuda za našu kožu, pa zahvaljujući korektoru možemo izgledati sveže i posle neprospavane noći, a prilično dobro možemo prekriti i sve nepravilnosti na koži.

Zahvaljujući korektoru možemo izgledati sveže i posle neprospavane noći.
Freepik 

Obzirom da isti korektor ne može prekrivati i podočnjake i akne, tačnije mali je broj tako formulisanih proizvoda koji se koriste za obe namene. Mi ovog puta fokus stavljamo na korektore koji se koriste za područje oko očiju.

Pronalazak savršenog korektora ponekad može biti težak zadatak, stoga smo izdvojili pet najefikasnijih koje najčešće profesionalni šminkeri biraju.

Loreal Paris - True Match

True Match kolekcija već godinama je omiljena među svima koji vole prirodni make-up. Ovaj korektor laganu i neprimetnu formulu koja je postojana na koži tokom celog dana. Odlikuje ga srednja prekrivna moć što znači da nije najbolji izbor za one koji žele da prekriju veće nepravilnosti na licu.

True Match kolekcija već godinama je omiljena među svima koji vole prirodni make-up.
printscreen lilly.rs 

Maybelline - Instant Age Rewind

Korektor koji savršeno prekriva podočnjake, kao i sve ostale nepravilnosti na licu. Njegova specifična formula daje zdrav sjaj, a lice čini instant "probuđeno". Vrlo je dugotrajan i efikasan, stoga je s razlogom jedan od favorita mnogih šminkera. Ovaj korektor prekriva, koriguje i konturiše, a sunđerasti aplikator čini ga lakim za nanošenje.

Korektor koji savršeno prekriva podočnjake, kao i sve ostale nepravilnosti na licu.
screenshoot/lilly.rs 

Bourjois - Healthy mix korektor

Formula ovog korektora je nešto blaža te je odlična za sve koji neguju prirodan look svakog dana. Glavna prednost ovog proizvoda jeste što se lako blenda, a koža ga lako prihvata, što ga čini gotovo neprimetnim na licu.

Formula ovog korektora je nešto blaža te je odlična za sve koji neguju prirodan look svakog dana.
printscreen lilly.rs 

Catrice - Liquid Camouflage

Ovaj vodootporni korektor pruža savršeno i dugotrajno pokrivanje tamnih kolutova oko očiju, crvenila, kao i ostalih nepravilnosti. Vrlo se lako nanosi i razmazuje kako prstima tako i četkicom ili beauty blenderom. Ima srednju do jaku pokrivnu moć što mu pruža mogućnost da se koristi i samostalno za dnevne prilike, ukoliko nemate potrebu za puderom.

Ovaj vodootporni korektor pruža savršeno i dugotrajno pokrivanje tamnih kolutova oko očiju, crvenila, kao i ostalih nepravilnosti.
printscreen lilly.rs 

NYX - HD Photogenic

Savršeno pokriva nesavršenosti i depigmentacije na koži, kao i tamne krugove ispod očiju. Pruža veliku pokrivnu moć, a za postizanje željenih rezultata potrebna je mala količina proizvoda. Ukoliko je vaša koža suva, obavezno pre nanošenja hidrirajte okoloočnu regiju kako biste izvukli pun potencijal NYX korektora.

Savršeno pokriva nesavršenosti i depigmentacije na koži, kao i tamne krugove ispod očiju.
nyx