Ukoliko iz bilo kog razloga dugi noktinisu vaša "šoljica čaja", nevezano da li jednostavno preferirate kraće, imaju problematičan oblik ili prosto ne mogu da izrastu kako treba, to ne znači da treba da kažete zbogom trendovima manikira koji vam se dopadaju.

Ovo se naročito odnosi na one sa ultra kratkom nokatnom pločom, što nekada može biti problem ukoliko želite da ih izlijete ili da ih samo oblikujete i nalakirate kako biste imale uredne šake. 

Srećom, ove sezone, kratki nokti su u glavnom fokusu, a u moru predloga, postoje i oni koji su fantastičan izbor za kraće noktatne ploče.

Zato smo izdvojili predloge koji će transformisati vaše šake i učiniti da se zaljubite u sopstveni manikir. 

Vijugice

Jednostavan dizajn koji dobro izgleda na svim dužinama noktiju, a fantastičan je u kombinaciji sa nekom nude nijansom. 

Negative space

Još jedan trend koji se neće u skorije vreme pomeriti sa liste najpopularnijih. Ostavlja vam mnogo prostora za eksperimentisanje, a ukoliko linije postavite vertikalnije, to može vizuelno izdužiti samu nokatnu ploču.

Mermerni nokti

Nokti u pastelnim razlivenim bojama koje daju efekat mermera, mogu biti sjajan izbor za one koji žele upečatljiviji manikir. Naročito ako dodate i zlate elemente. Jedino je preporuka da oni budu pri korenu nokta, jer će tako dati utisak da je ploča duža i elegantnija. 

Micro frech

Sa frenchom nema greške, čak i kada imate kratke nokte. Daje uredan izgled ruci, a jedino "pravilo" je da sama bela linija bude što tanja ukoliko imate kratku nokatnu ploču. 

U isti mah, ukoliko želite nešto razigranije, zamenite belu nekom trendi bojom, poput plave.

Glazed donut

Trend koji je proslavila Hejli Biber, i dalje je jedan od popularnijih, i naročito dobro izgleda na kratkim noktima u kombinaciji sa svetlom bazom. 

Sedef nokti

Ovaj manikir je varijacija glazed donut-a, i nalikuje unutrašnjosti šljoljke. Idealan je za toplu sezonu, i nestvarno romantičan, zbog čega je jedan od glavnih favorita na listi.

Half Moon manikir

Manikir koji je bio posebno popularan pedesetih, vratio se na velika vrata i može biti odličan izbor za one koji žele da im nokatna ploča izgleda duže.

Obrnuti i "dignuti" half Moon

Half Moon manikir ima nekoliko varijacija osim gorenavedene. Tako, može izgledati kao na primeru iznad, ali ga možete i "izdići", kao na predlogu u nastavku. Naročito atraktivno izgleda kada se kombinuje sa metalik tonovima.

Tačke

Ljubiteljke minimalizma obožavaće ovaj trend koji će lako moći da rekreiraju i van salona. Jednostavno, a tako lepo!

Akcentovanje noktiju

Akcentovanje jednog ili dva nokta, naročito minimalističkim crtežima može biti sjajan izbor za one koji ne vole dosadan manikir.

Minimalizam

I za kraj, ukoliko ste ljubitelji minimalizma, linije u boji postavljene random po nokatnoj ploči mogu stvoriti zabavnu igru i manikir koji izgleda wow.

Pročitajte još: BALERINA MANIKIR ZBOG KOG NE POMIŠLJAMO NA DRUGU BOJU NOKTIJU: Jedina nijansa za proleće koju tražimo u salonima

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.