Kada pogledate unazad par godina, čini se da smo na svakom koraku viđali samo dva oblika noktiju - badem i ovalne. No, ovog proleća, situacija se menja. 

Čini se da su devojkama dosadili isti tipovi manikira te su odlučile da na velika vrata vrate "zastareli" oblik iz devedesetih - square, odnosno četvrtaste.

Iako ovaj oblik nije potpuno bio "out", više je bila zastupljena njegova nežnija varijanta - squoval (square + oval), što su četvrtasti nokti sa oblim ivicama, baš kao što mu i ime kaže.

Sada je ipak fokus na klasičnim četvrtastim noktima, što se da primetiti i po salonima u kojima su sve traženiji. 

Square nails će posebno voleti devojke koje imaju kratke nokte, jer čini ploču dužom i elegantnijom.

Pročitajte još: MANIKIR KOJI ĆE OBOŽAVATI DEVOJKE SA KRATKIM NOKTIMA: Čini da izgledaju duže i jedini je koji imamo u planu ovog proleća

No ništa manje atraktivno ne izgledaju i duže varijante.

Kada govorimo o boji, četvrtasti nokti "trpe" sve - izgledaju fantastično sa tamnim bojama, naročito kada su kratki, a nežno sa svetlim, gde imate veći izbor sa samom dužinom ploče. 

Mi smo prelistali Pinterest u potrazi za primerima koji vas mogu inspirisati ukoliko želite da pređete na "square", i pronašli smo predloge sa trendi bojama za proleće koje jedva čekamo da rekreiramo.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Nokti za 2024. godinu Tiktok/thewnailbar

Izvor: Wanted J. S.