Ove godine svet nail arta nas je iznenadio novim-starim trendom koji trenutno dominira društvenim mrežama - manikirima sa motivom polumeseca. Naime, takozvani half moon dizajn postaje sve primetniji na profilima beauty stručnjaka i influensera, a mnogi ga nazivaju obrnutim francuskim manikirom.

Podsetimo se, istorijski gledano, ovaj manikir je doživeo vrhunac popularnosti 1920-ih i 1930-ih, a sada se vraća na velika vrata na naše nokte - i nikad nije izgledao bolje. Poznat i kao prvi manikir u istoriji, odnosno stilski uređeni nokti, half moon manikir ima 100 godina dugu istoriju, a danas se nosi u raznim bojama - od šarenih kombinacija do neutralnih tonova.

Ranije su za ovaj manikir uglavnom korišćene boje poput bele, crne ili crvene, ali danas ih možemo zaista pronaći u različitim varijantama na društvenim mrežama.

Trenutno su veoma popularne šarene kombinacije sa pastelnim tonovima lakova, kao i kombinacije svetlih i tamnih tonova praktično iste boje - što daje blagi gradijentni izgled nokta. Malo inspiracije za ovaj izgled čeka vas u nastavku.

Bonus video

Hejli biber nokti tiktok/amberjhnails

Izvor: Jolie.hr/ Wanted A.N.