S obzirom da su nega i ulepšavanje deo naše svakodnevice, kraj godine je najbolji period za sumiranje beauty trikova koja smo naučili putem društvenih mreža.

Danas, uz pomoć trikova za negu i šminke moguće je dobiti podjednako dobar efekat i bez odlaska pod "nož", ali naravno, samo ukoliko se pravilno koristite metodama ili pametno "mapirate" određene delove lica.

Pogledajte u nastavku šta su kozmetički i makeup stručnjaci izdvojili kao trendove na internetu, kada su u pitanju novine u oblasti nege i ulepšavanja.

1. Trik za guste i duge trepavice

Ukoliko se nakon skidanja nadogradnje trepavica mučite sa njihovim sporim rastom, retkim ili kratkim dlačicama, na pravom ste mestu, jer vam ovom prilikom otkrivamo kako da ih za kratko vreme oporavite uljima. Evo koja su najbolja rešenja za taj problem prema savetima eksperata...

Da biste ubrzale njihov rast, poboljšale im gustinu i dužinu i vratile svom pogledu zavodljivost, vaša nega treba da obuhvati prirodna, biljna ulja koja će negovati dlaku i jačati je iz korena.

Da bi se ubzao rast i povećala gustina trepavica potrebna su biljna ulja koja će negovati dlaku i jačati je iz korena.
Shutterstock 

2. Trikovi sa šminkom za postizanje efekta faceliftinga

Rumenilo, bronzer i korektor su tri bjuti čarobnjaka koji će vam omogućiti da postignete efekat faceliftinga ako ih pravilno nanesete.

Počnite da cenite moć rumenila, korektora i bronzera i promenite mesto na kom ih nanosite. Uz to, bolji efekat dobićete ako koristite kremaste proizvode zato što se lakše i lepše stapaju sa kožom.

3. Trik za dodavanje volumena tankoj i retkoj kosi

Iako je činjenicu da je tanku kosu teško prekriti, to nije nemoguće. Postoje načini i mnogi trikovi kako da kosa koja je tanka izgleda mnogo gušće, odnosno, da dobije na volumenu.

To su neki trikovi, frizure za volumen, kao i neke prirodni šamponi koje možemo uključiti u svakodnevnu rutinu.

4. Trikovi popularne manekenke za blistav izgled

Model i preduzetnica Rouzi Hantington ima dugogodišnju karijeru u modnoj i bjuti industriji. Uvek izgleda besprekorno, a u nedavnom intervjuu za američki "Elle" otkrila je svoju jutarnju rutinu u kojoj leži ključ njenog izgleda.

Po jutru se dan poznaje, a Rouzi svoj započinje proverenim bjuti receptima, od kojih je jedan voda sa limunom za blistavu kožu i ravan stomak.

Model Rouzi Hantington otkrila je svoje jutarnje navike bez kojih ne može da započne dan.
Instagram 

5. Trik za smanjivanje jutarnje natečenosti lica

Ukoliko vam je stil života takav da malo spavate, a previše vremena provodite neaktivni i u zatvorenu prostoru, znate i sami kako je ujutru teško postići svež i jedar izgled kože.

Iako su kozmetičke masaže lica uvek dobro rešenje, ipak postoje i one koje su jednako delotvorne, a možete ih uraditi u kućnoj radinosti.

Ukoliko imate problem s podočnjacima ili je lice naduto, umivanje ledom će pomoći.

6. Trik za pravljenje autentičnog parfema

Bez obzira na to da li ste ljubitelji isključivo prirodnih i organskih sastojaka ili jednostavno želite da napravite nešto lepo za sebe, pravljenje parfema pomoću eteričnih ulja daje autentičan i luksuzan miris.

Pružaju dugotrajan trag na koži, a prirodne note mirisa imate priliku da izaberete sami.

Pravljenje parfema pomoću eteričnih ulja je odličan trik za stvaranje autentičnog mirisa.
Freepik/ freepic.diller 

7. Trikovi Hejli Biber za besprekoran izgled

Hejli Biber uspešno je sebi raskrčila put u svetu mode, te zbog toga i te kako mora da pazi na bjuti rutinu, a zahvaljujući saradnji s najpoznatijim šminkerima naučila je neka veoma bitna pravila kada je nega u pitanju.

8. Trik za savršeno nanošenje pudera beauty blenderom

Popularna društvena mreža TikTok otkriva nam razne trikove iz sveta lepote i mode. Jedan od trikova koji smo nedavno otkrili dolazi iz beauty sveta, a tiče se beauty blendera.

Naime reč je o zamrzavanju blendera nakon čega će te lakše naneti puder, a rezultat je sjajna koža i besprekorno naneta podloga.

Kako bi lak na noktima duže trajao potrebno je korišćenje adekvatnog odstranjivača laka za nokte.
Instagram 

9. Trik za duplo duži rok laka na noktima

Osim dobrog laka i manikira, postoji još jedna sitnica na koju verovatno niste mislili ili ste je smatrali nebitnom, a vrlo je važna za to da vam lak za nokte potraje duže. U pitanju je pravilan odabir odstranjivača laka za nokte.

10. Trik za sprečavanje uvlačenja korektora u sitne borice

Bez obzira da li ste ljubitelj jake šminke ili ste u grupi ljudi "manje je više", korektor je jedan od onih proizvoda koje ne smete da propustite. Ako ste i vi među onima koji uprkos tome što su dobro proučili tutorijale kako se pravilno nanosi korektor, još uvek muku mučite sa sakupljanjem korektora u onim sitnim naborima ispod očiju, znajte da postoji rešenja.