Ako imalo pratite svet lepote i mode, sigurno znate da je laminacija obrva nova beauty opsesija.

Hemijski tretman koji uklanja tanke dlačice, izglađuje ih i stvara iluziju zakrivljene, pune obrve: laminiranje obrva stvara dramatične rezultate koji oponašaju prirodne obrve omiljenih poznatih ličnosti.

Obrve možete podići i same.
instagram/ natashaderikonja 

Međutim, s obzirom na proizvode i hemijske procese koji su uključeni, laminiranje obrva može ostaviti kožu iritiranom i oštetiti vaše prirodne dlačice. Zato vam donosimo alternativne načine da učinite da obrve izgledaju kao nakon laminacije, čak i bez tretmana.

1. Sapun i voda

Možda i najjednostavnija alternativa laminaciji: možete koristiti sapun i vodu da biste stvorili laminirani efekat. Sve što vam treba je sapun, četkica i sprej za fiksiranje.

Obrve možete podići i sapunom.
Freepik 

Koristite četkicu da skupite malo sapuna i nanesite ga na svaku obrvu, četkajući nagore i spolja da biste stvorili visoki luk. Zatim zagladite obrve prstom i poprskajte sprej za fiksiranje kako biste učinili da svaka dlačica ostane na svom mestu.

2. Vazelin

Vazelin je još jedan jednostavan način da postignete efekat obrva kao nakon laminacije, a verovatno ga već imate kod kuće. Prstima nanesite minimalnu količinu vazelina na obrve i četkicom češljajte dlačice u obliku luka. Ostavite ih nekoliko minuta pre nego što zagladite obrve vodom. Vazelin će takođe dati sjajni finiš, slično kao pravi postupak laminiranja obrva.

vazelin će vam pomoći d alaminirate obrve
nati-melnychuk-I-6Ap7JXHq8-unsplash.jpg 

3. Gel za obrve

Gelovi za obrve nisu samo za držanje dlačica na mestu, već se mogu koristiti i za njihovo „laminiranje“. Odlične su za oblikovanje obrva; neki gelovi čak poseduju boju za veću punoću.

Gelom za obrve možete ih lepo oblikovati.
Instagram 

Bonus video:

Filter za crtanje obrva tiktok/gracemchoi