Zašto sada odjednom delimo ruževe za usne na osnovu boje kose i tena, stvar je vrlo jasna. Ovi ruževi su pogodniji za brinete iz razloga što bolje ističu zlatnu boju leta i daju svež i blistav izgled.

Narandžasti karmin

Ova boja instant daje vedrinu i energiju licu, a naročito leti naglašava preplanulost kože. Ono što je super, da biste izgledali sveže nema potrebe da nanosite ceo makeup već jednim narandžastim karminom automatski dajete boju svom licu. Boja koja je poslednjih sezona veoma popularna među brinetama jeste zagasito narandžasta, dok je ona jarka nijansa rezervisana samo za najhrabrije.

narandzasti karmin za usne
screenshoot/instagram 

Fuksija ruž

Sve modernija i poželjnija nijansa u svetu makeup-a. Ova intenzivna nijansa odgovara svakom tipu kože, ali posebno laska smeđim ženama i stvara predivan kontrast sa njihovom kosom. Za moderniji efekat, odlučite se za mat tečni ruž.

fuksija nijansa karmina
screenshoot/instagram 

Crveni ruž

Crvene usne su neodoljivi klasik koji savršeno pristaje i plavušama i crnkama. Ukoliko je vaša koža tamnija, najbolje je istaknuti je crvenim ruževima koji imaju plavu podlogu.

crveni ruz za usne
screenshoot/instagram 

Nude ruž

Takođe klasik, ali nezaobilazan. Sigurno postoji žena koja ne voli crveni ruž, a obožava nude, ali ne i obratno! Kod izbora nude karmina ključno je otkriti koji odgovara vašoj koži, jer definitivno ne želite da izgledate bledo i bez živosti u licu. Važno je da izaberete ruž za usne malo tamniji od prirodnog tona usana, a boju dajte nekom ružičastom nijansom.

devojka nude karmin
screenshoot/instagram