UŽI NOS, LICE I NAGLAŠENE JAGODICE U TREN OKA: 2u1 kremasti kontur stik koji odobravaju žene sa suvom kožom

Konturisanje je tehnika naglašavanja crta lica po vašoj želji koji verovatno nikada neće u potpunosti izaći iz mode.

Shutterstock 

Razloga da ne koristimo ovaj proizvod zaista nema, jer zašto bi ih i bilo kada samo u par poteza četkicom možemo dobiti instant naglašene jagodice, uži nos i uže lice. Konturisanje proizvodima u kamenu je uvek bilo u fokusu svih tutorijala, ali mnogo manje se priča o kremastim konturama koje bi zapravo trebale biti prvi korak samog naglašavanja crta lica.

Za preciznije nanošenje kremastih kontura mnogo su bolji kontur stikovi i tečni korektori, od paleta kremastih proizvoda. Za početnike savetujemo da nabavite neki od popularnih kontur stikova sa kojim ćete u par poteza iscrtati i ublendati željene konture.

Mi imamo idealan proizvod za savršeno sveže i prirodne konture, ali i istaknute željene delove lica, koji možete dobiti kao POKLON uz svaki kupljeni novi broj magazina Wanted! koji je od 15. juna u prodaji na svim kioscima. 

Naime, savršen duo dolazi nam od brenda Aura - QUICK STICK koji će učiniti konturisanje još jednostavnijim jer je kreiran upravo za urban način života jedne dame. Duo čine jedna tamnija i jedna svetlija strana stika. Tamnijom stranom definišete konture lica, a svetlijom naglašavate istaknute delove lica. Blaga mirisna nota čokolade budi sva čula prilikom nanošenja stika na lice.

duo stik za konturisanje lica aura quick stick
screenshoot/aura.com 

KOME JE NAMENJENO KREMASTO KONTURISANJE?

Ova tehnika je idealna za devojke sa suvom kožom koja prirodno zna da uvuče dosta proizvoda u suve delove i stvara fleke na licu koje nimalo ne izgledaju lepo. Kremasta tekstura će pružiti koži satenski finiš i blistavost koja joj je potrebna. Osim toga, ova tehnika je vrlo praktična i za devojke koje stalno negde žure i kasne, jer su bukvalno u nekoliko poteza gotove za par minuta.

Korak 1.
Nanesite tamniju nijansu kontur stika na područja koja želite da smanjite, kako biste druge istakli. Dakle, tik ispod jagodične kosti, na ivicama čela i kose, duž ivica nosa i linija brade. Ovi stikovi su praktični jer je njima dosta jednostavnije iscrtati linije za razliku od praškastih proizvoda.
Bonus savet: Ako se nikada do sada niste susreli sa kontur stikovima, onda najpre probajte sa nanošenjem manje proizvoda, pa tek nakon belndanja prvog sloja procenite da li vam je potrebno još.

kremaste konture
Shutterstock 

Korak 2.
Ono što vam je od pribora potrebno za kremasto konturisanje jeste beauty blender ili uska pljosnata ili kosa kontur četkica od sintetičkih vlakana koja su pogodna za blendanje proizvoda.

Korak 3.
Glavno pravilo! Kada je reč o slojevitom šminkanju, koje sumnjamo da ćete praktikovati tokom letnjih meseci, ali važno je da napomenemo, kremasti proizvodi se stavljaju preko kremastih, a praškasti preko praškastih. Dakle, nikako ne mešati ove dve teksture, već kremaste konture treba da radite pre fiksiranja cele šminke puderom u kamenu ili prahu.

Pored ovog poklona, uz svaki kupljeni magazin možete dobiti i pigment u prahu za popunjavanje obrva - BrowArt brenda Aura.

U videu ispod možete pogledati kako kremasti duo stik izgleda na delu:

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši