Sunđeri za šminkanje poput Beauty blendera su skloni skupljanju bakterija te je zato vrlo važno da ih često peremo. Njihova površina je šupljikava te lako zadržavaju ulja, ostatke izumrlih ćelija kože i bakterije. Shodno tome lako možemo da zaključimo da niko ne želi te stvari na svom licu svaki put kada se šminka.

Zato smo se obratili profesionalcima za pomoć i upitali koji su to najbolji načini da peremo sunđere ali uz proizvode koje već imamo u kući. U nastavku slede tri predloga.

1. Uz pomoć deterdženta za sudove

Ovo ima svaki dom, ali preporuka je da koristite deterdžent koji nema miris. Zašto? Zato što molekuli mirisa mogu ostati zarobljeni u strukturi sunđera, pa kada sledeći put nanosite tečni puder može doći do neželjenih reakcija ili stvaranja mirisa koji ne želite.

2. Sredstvo ili sapun za umivanje

Sunđer možete da probate da operete i vašim sredstvom za umivanje poput gela ili pene. A možda još efikasniji i brži način je uz pomoć najobičnijeg sapuna za lice ili pranje ruku.

3. Šampon za bebe

I poslednji način da operete vaš sunđer je uz pomoć šampona. Ne mora biti isključivo šampon za bebe, može biti i regularan šampon ali onda koristite one za dubinsko pranje kose koji nemaju silikone u sebi.