Jeste, imamo sve one gedžete poput rolera, masažera, Foreo i Clarisonic uređaja na baterije... ali on je nešto drugo. On je jednostavan, prirodan i čini čuda. Ni manje ni više.

Upoznajte konjac sunđer. Napravljen je od suvog korena biljke Konjac koja raste u Aziji i koristi se hiljadama godina. Da bi se dobio oblik suđera, koren se melje i meša sa kalcijum hidroksidom te se onda zagreje, pa ohladi i potom isuši. Smesi se često dadaju i vrste glina, pa otuda imamo različite boje sunđera. U ovakvoj formi ga koristimo za čišćenje i piling lica.

Pre korišćenja sunđer treba potopiti u vodi kako bi smekšao i povećao se. Tada je spreman za upotrebu.

1. Vrlo je nežan prema koži

Ovo i sama mogu da potvrdim jer sam veliki fan ovih sunđera, a bila sam baš skeptična. Baš je nežan i stvara prijatan osećaj "češkanja" pri korišćenju.

2. Odličan je za uklanjanje šminke

On će skinuti svu vašu šminku mnogo brže i lakše nego da to radite rukama. A dovoljno je nežan da se koristi i preko očiju.

3. Uradiće odličan piling i učiniti kožu mekom i blistavom

On će uraditi nežan piling i ukloniti izumrle ćelije sa lica. Naravno, s obzirom da je zaista nežan, ovaj proces treba ponavljati svakodnevno. I to možete slobodno raditi.

4. Dubinski čisti kožu licu

Pošto ste sunđer natopili vodom, stisnite ga kako bi višak iscureo i potom dodajte sredstvo za čišćenje. Kad završite čišćenje sunđer dobro isperite i stavite da se suši.

5. Mogu se koristiti i na telu

Ovi sunđeri su prvi put korišćeni u Japanu za pranje i kupanje beba. Zato ih slobodno možete kosititi na celom telu.

6. Potpuno su biorazgradivi

Kao što ste pročitali, oni su 100% biorazgradivi isti kao što je to voće i povrće.

Ima ih u raznim cenovnim rangovima ali ova tri smo pronašli, isprobali i toplo preporučujemo. Prvi je iz Garnier Bio linije (koja je cela sjajna), drugi je Seforin, a treći možete naći u DM drogeriji, brenda Ebelin. Oni imaju vek trajanja pa bi ih trebalo menjati na par meseci.

sundjer-lice-ciscenje-sminkanje-blender-konjac-nega
Wanted Garnier Bio Konjac sunđer, Sephora Konjac sunđer i Ebelin konjac sunđer

Da li smo vas sada ubedili da sledeći put kada odete u kupovinu, izdvojite novac i za jedan konjac sunđer? Nadamo se da jesmo jer čim krenete da ga koristite uverićete se u njegove moći.