Počev od bjuti rutine u 10 koraka, opsesijom šit maskama, preko esencija i staklene kože, možemo reći da svi veliki trendovi kreću upravo iz Koreje.

Još od rane mladosti, Koreanke su vaspitane da je ujednačena i sjajna koža znak istinske lepote. To verovanje u ovoj istočnoj zemlji traje već vekovima. Šta više, oni veruju da se nečija budućnost može videti preko kože i njihove žene posvećuju puno vremena režimu nege i to rade sa zadovoljstvom.

Upravo zbog toga trend Jamsu je vrlo intrigantan. Ovaj mali life hack osmišljen je sa idejom da smanji prosijavanje masne koži, učini je duže mat i smanji preslikavanje šminke kako bi ona stajala ceo dan. Hmm, zvuči idealno zar ne?

Proces funkcioniše ovako. Treba da nanesete tečni puder i korektor i da onda bukvalno zaronite glavom u činiju ispunjenu hladnom vodom. Zvuči potpuno ludo ali se u Koreju kunu da trik radi! Hladna voda će vam smanjiti pore i krve sudove i time napraviti mat efekat. Takođe, vaš tečni puder će se lepše ublendati sa kožom.

Evo šta treba da uradite

  • Očistite kožu i nanesite serum ili kremu
  • Nanesite tečni puder i korektor
  • Setujte lice transparentnim ili puderom u kamenu
  • Potom napunite veću činiju vrlo hladnom vodom, nemojte se bojati i potopite lice u nju nekih 15 do 20 sekundi. Oči držite zatvorene
  • Višak vode lagano pokupite suvim peškirom
  • Nanesite ostatak šminke na lice

potapanje-glave-u-ciniju-sa-vodom-trend
Wanted 

Moje iskustvo

Za početak moram da priznam da sam se osećala pomalo zlostavljano :D Uranjanje glave u hladnu vodu uopšte nije prijatno, posebno kad hoćete istovremeno da napravi boomerang pa to ponavljate više puta. Šalu na stranu, treba biti pažljiv, potpuno skloniti kosu i zaroniti samo centralni deo lica.

Moj prvi utisak je bio da je ovo potpuna glupost, da sam samo napravila nered oko sebe i od šminke. Međutim, posle par sati sam primetila da mi je koža postala suvlja. To može biti dobro ali i loše. Vrlo je moguće da se prvih par sati koža malo sasuši ali kad je koža dosta suva ima tendenciju da se pojačano prosija kako bi nadoknadila vlagu. Ne mogu da kažem da trik radi u pozitivnom smeru, ali definitivno ima efekat suvoće.

Iskreno, mislim da ovo više neću praktikovati, suviše je komplikovano ali ohrabrujem vas da isprobate jer je dobra zabava pre svega. A možda uvidite da ovo zaista radi. Ipak, Koreanke nisu blesave žene.

Anketa

Da li ćete isprobati Jamsu trend?