Da li vam je poznat ovaj scenario? Uložili ste dosta truda u svoj izgled u šminkanje i izašli ste iz kuće izgledajući savršeno. Ali, kada ste se nakon nekoliko sati pogledali u ogledalo, imali ste šta da vidite – masnu T zonu, puder koji se pomerio i rumenilo koje je nestalo sa obraza.

Umesto da neprestano popravljate šminku i dodajete dodatne slojeve na lice, naučite kako da poboljšate svoju rutinu šminkanja kako biste izgledali besprekorno tokom celog dana.
Savete kako da produžite dugotrajnost šminke otkrila je TikTokerka, inače šminkerka, u svom videu koji je već nekoliko dana na listi najgledanijih makeup videa ovih dana, a do sada ga je pogledalo 10,5 miliona ljudi.

@goldenbeauty_xo

Makeup Hack Of The Day #makeuphacks#makeuphack#beautytips#fyp#foryoupage#makeuptipstiktok#beautyhack

♬ original sound - Jarida

Ona se kune u ovu metodu i kaže da "menja život", a vrlo je prosta. Sve što treba da uradite jeste da obrnete redosled nanošenja proizvoda za ten.

Naime, šminkanje započnite hidratantnom kremom kao i uvek, a potom pre nanošenja prajmera i tečnog pudera na lice nanesite u debljem sloju praškasti puder za matiranje. Lice potom naprskajte fiksatorom, zatim prajmer, a tek nakon toga tečni puder i korektor.

šminkanje
Shutterstock 

Možda vam je čudno da puder za matiranje stavljate pre tečnih proizvoda, ali upravo je u tome caka! Kako bi vam šminka što duže trajala bitno je da ispoštujete ovaj redosled jer će se na taj način puder bolje "zalepiti" i "sesti" na kožu koja je prethodno matirana.

"Probala sam i ovo daje rezultate", "Imam masnu kožu i ovo je zauvek promenilo moje šminkanje", "Ovo sada radim svaki dan jer ima toliko neverovatan efekat", samo su neki od komentara oduševljenih žena.

Ako je ovo, po vašem mišljenju, previše šminke za svaki dan, ovaj trik možete koristiti samo u posebnim prilikama kada šminka treba da izdrži ceo dan na licu.