Svaka od nas ima različit pristup čišćenju svog lica. Ima onih koje svoje lice redovno neguju i vode računa o svakom detalju i obavezno koriste piling za lice, dok ima i onih koje ne znaju koliko je piling lica koristan.

Ako ste od onih devojaka koje preskaču ovaj vid nege, u ovom tekstu ćete se bolje upoznati sa blagodatima pilinga i shvatiti koliko ovaj korak nikako ne bi trebalo izostaviti.

Pilingom se uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože, čiste pore, uklanja višak sebuma, poboljšava cirkulacija i ubrzava stvaranje kolagena. Na taj način dolazi do brže regeneracije kože lica i do smanjivanja vidljivosti ožiljaka i fleka. Zbog toga je piling za lice neohodan postupak je kozmetički proizvod i tretman za sve tipove kože.

piling
Freepik 

Zašto treba raditi piling lica?

Koža se prirodno regeneriše na svakih 28 dana i, u tom procesu, odumrle ćelije se talože na površini kože i ,,guše’’ je. To dovodi do stvaranja mitisera, tj. skupljanja sebuma i zapušavanja pora kod osoba sa masnijom kožom, kao i perutanja kože kod suvokožaca. Pored toga, sprečava ostale proizvode koje nanosite, kao što su serum i krema, da efektivno deluju i prodru do dubljih slojeva kože.

Zašto je neophodan piling za lice?

Poboljšava opšti izgled i zdravlje kože, uklanja odumrle ćelije, ujednačava ten, podstiče cirkulaciju i obnavljanje kože. Nakon pilinga lice postaje nežno na dodir i dobija svež i blistav izgled.

Kako se koristi piling?

Dobro očistite kožu gelom, mlekom za čišćenje lica ili micelarnom vodom. Nanesite proizvod na lice i blago ga utrljavajte kružnim pokretima, izbegavajući predeo oko očiju. Nakon nekoliko minuta, kada ste više pažnje posvetili T-zoni (čelo, nos i brada), a manje obrazima, uklonite sve sa lica mlakom vodom. Posle toga, nanesite masku za lice prema vašem tipu kože ili efektu koji želite da postignete, za dubinsku hidrataciju.

piling za lice
Freepik 

Koliko često ga treba raditi?

Preporučuje se startovanje najnežnijom mogućom metodom i to jednom do dva puta nedeljno, dok se kasnije slobodno može nastaviti sa svakodnevnom praksom.
Kao i uvek, ključ je u umerenosti. Prečesti pilinzi će učiniti novonastale ćelije izloženijim, a kožu preosetljivom. U ekstremnim slučajevima, ovo može za posledicu imati i zavisnost kože od pilinga, te će i njena samostalna regeneracija biti poremećena. S druge strane, agresivan piling par puta godišnje jednako može škoditi koži. Potrebno je naći balans.

Kada piling ima najbolji efekat?

Sam po sebi, piling nije dovoljan za čišćenje lica. To je samo dodatni korak osnovnoj nezi – gelu za čišćenje lica, micelarnoj vodi, toniku i kremi. Ukoliko izaberete najbolju dnevnu rutinu nege za vas, piling će imati još jači i bolji efekat na koži. Upotpuniće vašu negu do postizanja besprekornog tena, koji svi priželjkuju.

Nakon pilinga su obavezne maske koje će dodatno nahraniti kožu. One su korak više u nezi, koji ne smete da preskačete, ukoliko brinete o svom zdravlju i lepoti. Nega nije samo lepo lice, već i zdrava koža, na kojoj će, uuzgred, i svaka šminka izgledati još lepše.