Svakodnevne životne odluke, navike, stres, ali i vrmenske prilike ostavljaju neizbrisiv trag na našem licu. Mi se sa tim promenama neminovno moramo pomiriti i prihvatiti ih, ali to ne znači da nije neophodno svojoj koži posvetiti malo pažnje i vremena.

Masaža lica i glave nema samo kozmetički efekat, već vrlo značajno i izraženo anti stres dejstvo.

Dobra masaža lica može ukloniti zabrinutost, glavobolju i iscrpljenost, a tako podstaći i osećaj vedrine i lagodnosti čime ujedno doprinosimo i boljem izgledu.

Kada redovno stimulišete mišiće određenim pokretima, oni vremenom postaju čvršći i zategnuti, a samim tim i bore postaju manje vidljive. Dokazano je da masaža zaista može da transformiše čitav izgled lica, samo ukoliko budete uporni i redovno primenjujete ovu tehniku podmlađivanja.

masaža lica
Freepik/ lookstudio 

Verujemo da vam neće teško pasti, jer masaža traje svega 5 minuta.

1. Priprema kože

Priprema za masaže lica u salonu svodi se na čišćenje, što je i najneophodniji korak. Nanošenje kreme ili ulja na lice “podmazuje” pokrete prstiju, pa masaža lica neće biti neprijatna kao kada prelazite po suvoj koži.
Ulje za lice hrani vašu kožu esencijlnim uljima, vitaminima i mineralima, zato se potrudite da za svoj ormarić pribavite kvalitetno ulje za lice ili serum, ali ukoliko ga ne posedujete – poslužiće i neka masnija krema za lice.

2. Pratite pokrete

Određene tačke na licu se namenski masiraju po pravilima. Postoji bezbroj videa na temu svakodnevne masaže kod kuće, a mi smo pronašli jedan koji slikovito pokazuje kako i u kom smeru da masirate lice. Važno je da pratite strelice i svakom pokretu posvetite 30 sekundi. 

Masaža lica pruža i blogedetni efekat izbacivanja viška vode zadržane u međućelijskom prostoru, smanjujući natečenost i “vodenaste kesice”. Redovnim masažama lice možete praktikovati gotovo svakodnevno u kućnim uslovima čime ćete konstantno stimulisati proizvodnju kolagena i elastina.