Trenutno se na tržištu može naći mnoštvo seruma za različite tipove kože i sa različiitm namenama kako bismo to jednostavno objasnili, serumi su naši lekovi za kožu, jer svaki od njih ima svoju supermoć koja oporavlja.
Svrha aktivnih sastojaka koji se nalaze u serumu može varirati i kretati se od hidratacije preko posvetljavanja kože do smanjivanja bora.

Mnoge žene se plaše seruma, jer nisu sigurne kako se koriste. Da bismo vam olakšale potragu, izdvojili smo top 5 seruma sa različitim namenama, pa tako, zavisno od toga što je potrebno tvojoj koži, nadamo se da ćeš među njima pronaći pravog malog saputnika u svakodnevnoj rutini nege kože lica.

1. SERUM PROTIV BORA I ZA PUNOĆU OSETLJIVE KOŽE

La Roche Posay Hyalu B5 serum za hidrataciju kože lica

Jedinstvena formula ovog seruma namenjena je obnovi kože. Serum sadži hijaluronsku kiselinu, vitamin B5 i madecassoside, koji su zaslužni za puniji izgled kože i obnovu njenih barijera. Ovaj serum koži vraća elastičnost i zdrav ten, a smanjuje i bore i tanke linije.

La Roche Posay Hyalu B5 serum za hidrataciju kože lica
lilly.rs 

2. ANTI-AGE SERUM ZA ZRELU KOŽU

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity 3D Serum

Ovaj Eucerinov serum smanjuje staračke pege i njihovu ponovnu pojavu, a osim toga smanjuje duboke bore i istovremeno poboljšava elastičnost kože. Veoma lagan i hidratantan, a u sastavu seruma je, između ostalog, i hijaluronska kiselina koja vidljivo pomaže u borbi protiv bora. Naravno, tu su i drugi aktivni sastojci koji udruženi čine čuda za zrelu kožu lica.

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity 3D Serum
screenshoot/lilly.rs 

3. PROTIV STARENJA KOŽE

Balea Vital+ intenzivni serum za lice

Balein serum sa kalcijumom i sojinim uljem hidratira i učvršćuje vrlo zrelu kožu koja zahvaljujući njemu postaje otpornija na spoljne faktore. Kalcijum, sojino ulje i hijaluronska kiselina pospešuju izgled kože i štite je od isušivanja, a koža nakon seruma je izrazito meka i fina.

Balea Vital+ intenzivni serum za lice
germandrugstore.com 

4. ZA MLAĐI IZGLED I UBRZANO OBNAVLJANJE KOŽE

Namenjen je osetljivoj koži, a među poslovima koje uspešno radi jeste i obnavljanje kože. Deluje na bore i borice, gubitak čvrstoće kože, beživotan i neujednačen ten i umoran izgled. Pomaže kod gubitka punoće i tonusa kože. Poseduje dosta svežu i laganu teksturu, a sasvim je dovoljno 2 do 3 kapi naneti ujutru i uveče.

Vichy Liftactiv Supreme 10 serum za lice
screenshoot/lilly.rs 

5. SERUM ZA HIDRATACIJU

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Formulacija ovog seruma omogućuje mu da duboko hidratira kožu, a dodatak vitamina B5 poboljšava površinsku hidrataciju. Nekoliko kapi ovog seruma nanosi se na kožu ujutru i uveče i važno je reći- pre nanošenja kreme za lice. Zadatak hijaluronske kiseline kao takve je da popuni fine linije, spreči gubitak vlage i ojača barijeru kože. 

the ordinary serum
www.metropoliten.rs