Pravilo glasi: Ako vodite računa o koži lica, onda jednako brinite i za kožu telu. Nažalost priznajem, prva sam kriva za zapostavljanje nege kože na telu. Za lice uvek imam vremena, ali za telo i ne baš. A pošto danas pričamo o pilingu, moram da kažem da je to pravi desert za kožu. On je taj koji će joj dati sjaj i mekoću.

Ove godine, posebno tokom karantina, stvari su se malo promenile. Počela sam redovno da praktikujem pilinge, i zbog viška vremena, neminovno se više posvećivala nezi. Taj omraženi karantin je na kraju imao puno pozitivnih strana, ako mene pitate. Pored toga, tokom letnjeg perioda više otkrivamo kožu i zaista mi je važno da izgleda što je moguće bolje. Ako već moram da imam celulit,  neka mi koža bude negovana i glatka ;)

Piling na 2 načina

Ovde nema neke filozofije. Znamo svi da pilinge treba raditi i da je redovno skrabovanje must, ako želite lepu kožu. Međutim, važno je da imate i proizvode koje volite da koristite i koji će dati očigledne rezultate. Ja imam 2 načina kako radim piling.

1. Prvi je uz pomoć lufa rukavice, ili one pufne sa kojom se tuširam. Zapravo, tokom svakog tuširanja ja odradim blaži piling. Te pufne stvaraju određeno trenje, u zavisnost koliko ih grubo pritisnite i mogu dosta da doprinesu mehaničkom odstranjivanju mrtvih ćelija sa kože. Tako da, kad želim brz i relativno blag piling, pufna je odgovor!

2. Drugi način je naravno uz pomoć nekog proizvoda koji nanosim odmah posle tuširanja, na vlažnu kožu. Nanosim deo po deo i svaku sekciju masiram neko vreme. Krenem od listova pa idem na gore. Već neko vreme koristim Sephorin piling (imam i backup pakovanje) i moram reći da je odličan! Košta 2.120 dinara za pakovanje od 400ml. To je klasičan šećerni skrab ali u uljanoj bazi. Doslovno se topi na koži i ostavlja svilenkast i nahranjen osećaj. Posle njega vam ne treba nikakva dodatna nega. On kožu tako lepo nahrani, bude glatna i meka, plus lepo miriše. (nedavno je redizajniran i sada izgleda ovako)

Piling-tela-kako-najbolje-da-ga-radite
Natasa M. 

Međutim, kada mi je potrebna dodatna nega ovaj Nuxe uljani balzam je savršen! On se topi na koži dok ga razmazujete, ali opet nije težak i brzo se upija. Ostavlja svilenkastu i nahranjenu kožu. Trenutno je snižen sa 2.430 na 2.059 dinara za pokovanje od 200ml, a možete ga kupiti na sophia.rs.