Ako vam je dosadila lako dostupna kozmetika, a čini vam se i da u njoj ima previše štetnih sastojaka koji su isuviše agresivni za vašu kožu, verovatno ste u pravu.
Često se preteruje sa bojama, mirisima i konzervansima u proizvodima za negu proizvedenim na Zapadu.

Zašto žene na Istoku pametnije postupaju prema svojoj kaži, shvatićete nakon upotrebe bilo kog korejskog kozmetičkog preparata.

Koreanke zaista imaju blistavu kožu, savršeno ujednačen ten i dugo odolevaju starenju, a to je dovoljan razlog da poželite sve proizvode iz njihovog kozmetičkog nesesera.
Istočni narodi su poznati po tome da biraju pametna i prvenstveno prirodna rešenja kada je zdravlje, ali i kada je celokupna nega lica i tela u pitanju.

korejska nega
Seva Levitsky/Cookie Studio 2017 

Korejskom kozmetikom ćete biti oduševljeni jer su u pitanju su uglavnom prirodni proizvodi, bez suvišnih dodataka i hemije.
Ovi proizvodi posebno odgovaraju ženama sa osetljivom kožom lica. Dakle, ukoliko patite od čestih infekcija i iritacija kože, možete da probate nešto od njihovih preparata. Po pravilu su vrlo blagi i nežni prema koži.

Zašto je tako efikasna?

Ova kozmetika je posebna pre svega što je blaga za kožu. Neće napraviti bilo kakve iritacije. S obzirom na to da je koncentracija aktivnih supstanci jaka, njihova učinkovitost, barem tako kažu proizvođači, je velika.
Korejska kozmetika obiluje prirodnim, lekovitim sastojcima sa tog podneblja.
U tome i jeste čar, jer se njihov izbor biljaka razlikuje dosta od našeg. Kod njih gotovo nijedan kozmetički preparat nema da ne sadrži nešto od: zeleni čaj, aloja veru, crveni žen- šen ili nar.

Ipak, oni koriste i egzotične stvari poput puževe sluzi, pčelinjeg ili zmijskog otrova. Morske alge takođe su neizostavan deo korejske kozmetike, kao i različite vrste pečuraka koje su u beauty industriji nove ultra hidrantne namirnice.

Najbolje od korejske kozmetike

Kod nas je njihova kozmetika postala poznata zahvaljujući sheet maskama i BB kremama za lice.
Koreanke su među prvima prepoznale da je maramica neophodna da bi koža lica upila sve sastojke iz lekovite maske. Maramica ne dozvoljava maski da ,,ispari” pre vremena i zato odlično hidrira kožu.

sheet maska za lice
Freepik 

Te maske su postale zaštitni znak korejske kozmetike i imaju različite namene. Služe, pre svega, da osveže lice, da mu vrate blistavost i sjaj, ali i da olakšaju probleme koje imate sa bubuljicama, aknama, flekama, kao i sa borama, suvom kožom, masnom kožom i slično.

Ceo svet je poslednjih godina opsednut interesovanjem o beauty proizvodima iz Južne Koreje, a oni koji putuju na dalekoistočne destinacije posebno se raduju činjenici da nekoliko sati provedu na aerodromu Seula kako bi bili u mogućnosti da pokupuju neki od hiljade beauty proizvoda sa top liste ove zemlje.

Zbog čega je još volimo?

Na kraju, ali ne i manje važna, jeste cena. Iako veoma kvalitetna, ova kozmetika u odnosu na high-end proizvode nije skupa. Navikli smo da stvari koje dolaze iz Kine ne koštaju previše, a sličan je slučaj i sa korejskim proizvodima. Ne spadaju u jeftine, ali ako pogledate odnos cene i kvaliteta, bićete veoma zadovoljni.