Iako se trendovi frizura svakodnevno menjaju, kosa puna volumena ostaje kao pojam lepote kojoj teži većina žena. S obzirom na to da danas u ponudi imamo mnoštvo proizvoda za negu kosu, kao i razne tople stilizatore, volumen je ono što svi tražimo.

Za volumen u kosi nisu vam potrebne samo raskošne lokne, do njega možete doći i ukoliko volite ultra ravnu kosu koja pada uz lice.

Danas vam donosimo nekoliko saveta kako da postignete ovu jednostavnu i klasičnu frizuru s kojom kosa izgleda savršeno i uvek stilizovano!

Prilikom peglanja kose često dolazi do gubitka volumena pa je tako potrebno slediti određene smernice kako do toga ne bi došlo.

Kako ne izgubiti na volumenu prilikom peglanja kose.
Shutterstock 

Za savršeno ravnu kosu bez gubitka volumena biće vam potrebno:

- Blagi regenerator koji se ne ispira
- Fen za kosu
- Pegla za kosu
- Lak za kosu

1. korak

Nakon što operete kosu kao i obično, iz nje je potrebno iscediti što više vode. Odlično rešenje koje je od pomoći kod ovog koraka je peškir od mikrovlakana. Zatim na kosu nanesite lagani regenerator i raščešljajte pramenove kako bi regenerator bio ravnomerno raspoređen po celoj kosi. Na ovaj način se zaglađuju sve neposlušne vlasi kose koje kosu mogu učiniti neravnom.

Na kosu nanesite lagani regenerator i raščešljajte pramenove.
Freepik/gpointstudio 

2. korak

Zatim grubo prosušiti kosu fenom za kosu, za rezultat 70% suve kose. Ako imate vremena, pustite da se kosa osuši do kraja prirodno kako biste smanjili izloženost toploti i potencijalna oštećenja.

3. korak

Nakon što je kosa u potpunosti suva, podelite kosu na jednake male delove. Manji delovi kose su bitni jer će tako toplota lakše i brže delovati pa neće biti potrebe da po nekoliko puta ponavljate postupak.

Nakon što je kosa u potpunosti suva, podelite kosu na jednake male delove.
Shutterstock 

4. korak

U ovom koraku dolazimo do ključne stvari za održavanje volumena. Prilikom peglanja kose, pramenove nemojte skroz stisnuti u pegli, već je ostavite malo otvorenom kako bi toplota svejedno delovala na kosu, a volumen se održao.

5. korak

Kako bi nakon peglanje kosi vratili sjaj, dodajte joj serum za sjaj na vrhove. Završni korak je sprej za kosu koji se nanosi tako što kosu okrenete naopako i tek onda je posprejate. Prstima prođite kroz pramenove da ravnomerno rasprostranite sprej za kosu i spremni ste za uživanje u ravnoj kosi punoj volumena!

Kako bi nakon peglanje kosi vratili sjaj, dodajte joj serum za sjaj na vrhove.
Shutterstock