Nekoliko sezona "Strawberry blonde" važila je za apsolutnu kraljicu kada je reč o boje kosa, a nova sezona i nova boja kose to bi lako mogle da promene.

Naime, nova trendi nijansa nosi ime "Strawberry brunette" donosi dozu smeđe nijanse, ali zadržava zavodljiv nježno crveni odsjaj karakterističan za "Strawberry blonde".

Nova, ove sezone vrlo poželjna nijansa sastoji se od mnogo različitih nijansi smeđih i ružičasto-crvenih pramenova, a ova sjajna kombinacija boja već je zapala za oko slavnim lepoticama poput Zendaje i Kendal Džener koje su svojoj tamnosmeđoj kosi ovog proleća već dalje poseban i upečatljiv crvenkasti odsjaj.

Zendaja je osvežila svoju  kosu novom bojom
Prensa Internacional / Zuma Press / Profimedia 

"Strawberry brunette", odnosno smeđa boja s jagoda crvenim odsjajem savršen je odabir za prirodne brinete koje kosi ove sezonežele da daju poseban sjaj.

Prilikom farbanja kose prirodnom tonu dodaje se malo crvene ili bakrene boje što na kraju stvara odsjaj i presijavanje u boji jagode. Boju je moguće lako prilagoditi različitim stilovima bojanja, od balayagea do glossinga, a takođe se, prema želji može prilagoditi jačinu kontrasta u odnosu na smeđi ton.

Kendal se nedavno pohvalila novom nijansom kose
Instagram 

Ovog trenda ne morate se odreći ako niste brineta. Naime i plava kosa se lako može prefarbati u "Strawberry brunette", ali tu se svakako preporučuje poseta frizeru jer ova promena boje lako može dovesti do zelene ili narandžaste nijanse kose.

Način farbanja kose zavisi i o samoj teksturi kose te se prema tome odlučuje hoće li se kosa farbati nežnom bojom ili snažnim, bogatim pigmentima.

Ako vas je ova zavodljiva nijansa zaintrigirala i podstakla na razmišljanje o prolećnom osveženju izgleda, ovi primeri će vam poslužiti kao sjajna inspiracija.