Ukoliko razmišljate o promeni frizure, a nemate ideju, možda vam kao inspiracija psoluže neke od najpopularnijih frizura na Google.

Brend proizvoda za kosu "Milk + Blush" napravio je analizu i otkrio koje frizure su imale najveći broj pretraga na internetu od meseca januara pa sve do sada.

Zavesa šiške

Popularne šiške o kojima smo već pisali rema Google su trenutno najtraženija frizura.

Nosile su ih zvezde poput Dženifer Lopez, Bili Ajliš, ali i domaće influenserke i glumice poput Tamare Ćosić i Tamare Dragičević.

džej lo je prva nosila zavesa šiške
Instagram 

Ovaj klasični stil šiški je savršen način da uokvirite lice i dodate ženstvenost frizuri. Najbolja stvar u vezi sa njima je što dobro izgledaju na bilo kojoj dužini kose i što odgovaraju većini oblika lica.

Bottleneck šiške

Hibrid su između običnih i dužih šiški, a nosile su ih Aleksa Čang i Margo Robi. Karakteriše ih što su uske na sredini čela i postaju sve širi i duže, dok prelaze jagodice.

margot robi dugo nosi bottleneck šiške
Chris Pizzello / AFP / Profimedia 

Pletenice

Treća najtraženija frizura na Google do sada u 2022. su pletenice, sa 12.100 prosečnih mesečnih pretraga.

Baby pletenice koje nosi Hejli Biber, posebno su popularne i odgovaraće svim teksturama, dužinama i stilovima, a popularnost ovoj frizuru se tek predviđa tokom letnjih meseci.

Francuski bob

Francuski bob je ponovo doživeo veliku popularnost. Obično je kraći od standardnog boba, koji seže do brade i često se kombinuje sa šiškama.

Najprikladniji je za ovalna, duga i srcolika lica, a doživeo je povećanje broja pretraga od 179 odsto tokom prošle godine.

bob je večna frizura
Instagram 

Ekstenzije za konjski rep

Iako je ove godine bilo mnogo interesovanja za kraće frizure, elegantni visoki konjski rep je uvek poželjan. Prateći stope Arijane Grande, možete da dodate dužinu i volumen svom repu pomoću ekstenzije.

Zendaja voli da nosi konjski rep
ENT / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ekstenzije za konjski rep pretraživane su u proseku 5.400 puta mesečno ove godine, a Kris Eplton, frizer slavnih dama otkrio je trik uz koji možete postići ovu frizuru.