Proleće u nekima od nas budi potrebu da probamo nešto novo, posebno kada je reč o frizuri. Za one koji ne žele potpuno promenu, već samo žele da osveže svoj look i frizuru, ova nova tehnika farbanja kose mogla bi doći u obzir.

Šta je hair frosting?

Hair frosting (zamrznuta kosa) je trenutno najpopularnija tehnika farbanja kose i sve više konkuriše poznatim trendovima kao što su balayage ili ombré.

Kao što naziv govori, kosa izgleda kao da je „zamrznuta“ i minimalno posvetljenja. S ovom tehnikom se pojedini pramenovi kose oboje u nešto svetliju nijansu s odsjajima hladnih boja.

Za razliku od balayage tehnike, koja se prvenstveno oslanja na tople refleksije svetlosti i prirodni prelaz s tamnijih pramenova na svetlije boje, hair frosting uključuje farbanje pojedinih pramenova kose u hladnije nijanse od korena do vrhova.

Dinamičan i svež sjaj

Ovaj trend kose ne samo da osigurava mekanu dinamiku s igrom svetle i tamne boje, nego takođe donosi novi život za tvoju frizuru te daje osvežavajući sjaj za proleće.

I najbolje od svega:trend je prikladan za sve boje i strukture kose. Pripazite samo na to da se odabere hladnija nijansa koja se može dobro kombinovati s prirodnom bojom kose, ali ipak odskače od osnovne boje kose. Stoga je najbolje dobiti savet profesionalca kako bi dobila najbolji wow efekt.

Sitne pramenove najlepše ističu lokne, a kako možete postići raskošnu frizuru a la Dženifer Lopez, pogledajte u nastavku:

KRUPNE LOKNE PO KOJIMA JE PREPOZNATLJIVA DŽEJ LO: Evo kako da ih napravite kod kuće, bez pomoći frizera TikTok/olivia.caputo/alysilverio