Šiške su bez sumnje obeležile godinu koja je iza nas, a osim što će svakoj frizuri dati poseban izgled, idealno su rešenje i za one koji žele promenu ali nemaju hrabrosti da previše skrate svoju kosu.

Osim toga, šiške su sjajno rešenje i za sve one koji žele da prikriju neugodne bore na čelu budući da su šiške poznate i po efektu pomlađivanja.

Ukoliko razmišljate o promeni, onda je ovo idealna prilika da odaberete jedan od najnovijih trendova frizura za proleće, a to su tzv. mikro šiške.

Zendaja je na Met Gali 2018. ponela mikro šiške.
Ian West / PA Images / Profimedia 

Reč je o kratkim šiškama čija je dužina do sredine čela, ali ako smatrate da je to za vaš previše hrabro, možete se odlučiti i za nešto duže varijante koje dopiru do visine obrva.

Iako je novi beauty trend mikro šiški podelio mišljenja zbog svog neobičnog izgleda, poznate dame ga rado nose.

Megan Foks se prošle godine pojavila na Met Gali s mikro ili 'baby' šiškama i izazvala brojne reakcije. Dok su neki smatrali da nisu dovoljno ženstvene, svi su se složili da su veoma hrabar poduhvat.

Megan Foks nije jedina koja je isprobala neobične i pomalo buntovne mikro šiške. Isto su učinile Dua Lipa, Emili Ratajkovski, Ariana Grande, Šarliz Teron, Bela Hadid, Ledi Gaga, a kada su svi pomislili da su otišle u zaborav, na tron ih je vratila poznata glumica Aleksa Demi iz hit serije "Euphoria" koje je nedavno ponela na Nedelji mode u Parizu na Balenciaga reviji.

Aleksa Demi iz hit serije "Euphoria" koje je ponela mikro šiške na Nedelji mode u Parizu.
Perusseau - Da Silva / Bestimage / Profimedia 

Koliko ih je lako prilagoditi svakom obliku lica govori i to da se mogu nositi na bezbroj načina - ravne, razbarušene, sklonjene u stranu, razdvojene na sredini lica, a kako stoje poznatim damama pogledajte u nastavku:

Instagram, Profimedia Mikro šiške su beauty trend kom ni poznate dame nisu odolele!