Ako tražite beauty rešenje koje je jednostavno, lako se stilizuje i večno je chic, vreme je da razmislite o tzv. bottleneck šiškama.

Reč je o šiškama koje ćemo viđati svuda, a veruju i kako bi mogle nadmašiti popularnost curtain bangs, odnosno tzv. zavesa-šiški.

Za trend bottleneck šiški zaslužna je frizerka Brus Skarlet koja ih je predstavila na naslovnici britanskog Voguea u avgustu prošle godine, kad ih je nosila Margo Robi.

Potražnja za njima raste od prošlog ljeta, a stručnjaci predviđaju da će bottleneck šiške biti jedna od najtraženijih frizura u novoj sezoni, ali i u ostatku godine.

margo robi nosi trendi šiške
Chris Pizzello / AFP / Profimedia 

Bottleneck šiške stilizovane su slično poput zavjsa-šiški, ali u sredini su nešto kraće i ređe.

Pramenovi koji uokviruju lice su duži i sežu čak do jagodica pa ovakve šiške izvrsno izgledaju i kad se nose s repom ili punđom, što je super jer je frizura postojana i u danima kad nemate volje da perete kosu - dovoljno je da stilizujete šiške.

ove šiške idealne su za stilizovanje frizure kada nemate previše vremena
Instagram 

Ako i sami želite da isprobate bottleneck šiške, a niste sigurni u to, zamolite frizera za duže šiške koje će sezati do jagodica, pod uglom koji laska licu, sa slojem pramenova koji seže između jagodica i usta, pojašnjavaju stručnjaci.

Kako isfenirati šiške Instagram/ russianbraids

Sredina šiški trebala bi biti nešto kraća, no linija šišanja treba biti "mekana" i isprekidana, tako da najkraći deo postepeno ide prema dužem na rubovima. 

dakota džonson godinam nosi bottleneck šiške
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ovakve šiške lepo uokviruju lice i ističu jagodice, a odličan su odabir ako prvi put šišate šiške jer nisu guste i lako se oblikuju, tvrde stručnjaci za Glamour, i dodaju još jednu prednost bottleneck šiški.

Naime, zbog različitih dužina, nećete imati problem s njihovim puštanjem pa nećete morati prolaziti tu, prema mnogim mišljenjima, napornu fazu rasta šiški.