Ukoliko razmišljate o promeni frizure, a nemate ideju, možda vam kao inspiracija posluži nova frizura Dženueri Džons koja je dostigla vrhunac 60-ih godina i od tada je proglašena kao dečija frizura.

Ali, čini se da slavne dame ne mare za to i sve češće se odlučuju upravo na novu šerpa frizuru, a poslednja koja nije ostala imuna na trend jeste Hajdi Klum koja je svoje zavesa šiške stilizovala u bowl cut.

Šerpa frizura postaje bowl cut

Proslavlja svoj povratak i sada se zove bowl cut. Za decu, a posebno dečake od 2 do 5 godina, spadala je u kategoriju frizura za sva vremena. Poslednjih godina mogla se često videti na društvenim mrežama, a naročito na glavama poznatih ličnosti - Dženueri Džons, Majli Sajrus i Rijane, sve nose ili su nosile šerpa frizuru.

Glumica se ošišala na trendi šerpa frizuru Instagram/januaryjones

Kom tip lica odgovara ova trendi frizura?

Okruglo je moto frizure, na koju se treba malo navići jer je prednji deo kose začešljan prema napred, a deo oko ušiju je otkriven. Ova trendi frizura ne pristaje svakom tipu i definitivno ne svakom obliku lica.

Prednjače hipsteri, a pristaje i onima koji nose prevelike dominantne naočare. Intenzivne boje kose takođe mogu dobro da se slažu sa ovom minimalističkom frizurom.

Okrugli oblici lica, s druge strane, definitivno ne čine sebi nikakvu uslugu, dok je veća verovatnoća da će to činiti četvrtasti i ovalni.

Dženueri Džons se ošišala na šerpa frizuru.
Instagram 

Preduslov za strukturu kose za klasičnu šerpa frizuru je ravna kosa koja nije previše glatka. Naime, tada se čelo previše izobliči i izgled se menja. Kovrdže pretvaraju frizuru u veoma jedinstvenu kratku frizuru, a kovrdžavu glavu karakteriše volumen i ne brine o strogim pravilima šišanja.

Osnovni uslov je da šerpa frizura mora da odgovara osobi. Ovo je trend koji možda ne želimo odmah da kopiramo, ali ćemo ga svakako primetiti!