Sedamdesete su godine poslednjih nekoliko sezona poslužile kao odlična inspiracija, pogotovo u modnom svetu. Tako su nam se, na primer, u modu vratile trapez-nogavice i azni printevi, a to razdoblje nije se infiltiriralo samo u modni, nego i u beauty svet, kako u šminku, tako i u frizure.

Kad govorimo o uticaju sedamdesetih na svet kose, u prvi plan dolaze tzv. "zavesa-šiške" koje trendseterke jednostavno obožavaju, a dolaze s malim twistom, u modernijoj verziji u odnosu na onu koja se nosila sedamdesetih.

Trendseterke vole "zavesa-šiške" jer su jako jednostavne za održavanje, pristaju različitim oblicima lica, a najveća je prednost ta što s njima baš uvek izgledate kao da imate super frizuru, kao iz salona.

Još jedan plus je i taj što su "zavesa-šiške" jako svestrane pa ih tako jedan dan možete nositi na klasičan način, a drugi put ih začešljati sa strane ili staviti iza uha.

Još početkom godine, svetski popularni frizerski stručnjaci poput Sela Selkeda za Glamour su predvideli da će "zavesa-šiške" biti veliki hit, a nose ih i poznate dame poput Dženifer Lopez, Margot Robi, Endre Dej, Bili Holidej i mnogih drugih...  

- Zahtevaju minimalno održavanje i izgledaju dobro i kad počnu da rastu jer lepo uokviruju lice - rekao je frizer za Glamour i dodao kako se ovakav tip frizure može nositi čak i kad kosa poraste pa tako neke klijente s frizurama poput ove zna videti tek jednom u šest meseci. Samo treba menjati način stilizovanja šiški jer će duže bolje izgledati ako se nose sa strane. U galeriji u nastavku teksta možete pogledati kako to rade slavne dame:

Shuterstock, Instagram Trendi šiške