Nije tajna da je upravo bob najpopularnija frizura poslednjih godina i da se sve više zvezda odlučuje za kraću kosu - pre svega, zato što je bezvremenski i pristaje većini oblika lica. I iskreno, nismo previše iznenađeni ovim "otkrićem".

Međutim, kada se radi o tipu frizure koju stilisti za kosu najčešće ističu kao onu koja pristaje svima - tu smo došle do jednog sasvim novog saznanja...

Iako je tekstura kose zapravo odgovorna za to hoće li ti određena frizura pristajati ili ne, kod zalizane kose dobro je to što zahvaljujući preparatima možeš lako da je ukrotiš, bez obzira na to imaš da li imaš gušći, duži ili ređi tip kose. Takođe, ovu frizuru možeš nositi u različitim prilikama. Tkz. wet look može izgledati super luksuzno, dok je s druge strane bez problema možeš nositi i na posao.

Znamo da na prvu izgleda kao da je zalizana kosa vrlo zahtevna za stilizovanje, i da, ona zaista zahteva nekoliko koraka pripreme i veštine u rukama, ali brzo je možeš savladati.

dzenifer lopez
Shuterstock 

Sve što treba da učiniš je da kosu namestiš na stranu na kojoj želiš da bude zalizana i na taj deo (njen celokupan prednji deo) staviš vosak za kosu.

Zatim uzmi najobičnije ukosnice i stavi ih u kosu (talasasta strana neka bude ispod kose), tako da drže kosu čvrsto uz glavu baš kako si zamislila da ti stoji kada je zalizana.

rita ora
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Zadnji korak je čak i nepotreban, ali želiš li look-u dati visoki sjaj i dodatnu čvrstoću, dobro naprskaj kosu s lakom za kosu. U galeriji u nastavku teksta pogledajte kako ovog leta možete nositi zalizanu kosu:

Youtube, Instagram Zalizana frizura