Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELITE TRAJNU ŠMINKU? Pre nego što donesete odluku pročitajte razloge ZA i PROTIV ove procedure

Sve što treba da znate o proceduri trajne šminke, njenih pozitivnih i negativnim strana

  Izvor: Shutterstock

Koliko vremena provodite šminkajući se ispred ogledala svaki dan? A koliko sati ćete tek da potrošite za to u budućnosti? Recimo da za popunjavanje obrva i iscrtavanje ajlajnera potrošite 5 minuta svaki dan. Za godinu dana to je 1.825 minuta ili preko 30 sati. Zvuči pomalo zastrašujuće, zar ne?

Ako ste se umorili od ovih aktivnosti, možda je trajna šminka rešenje za vas? Ona vam može uštedeti dragoceno vreme. Zamislite samo da više ne morate da popunjavate obrve svako jutro?

Isto tako, ona deluje i pomalo zastrašujuće. Međutim, ukoliko odete kod proverene osobe koja zna šta radi, trajna šminka vam može uštedeti mnogo vremena i živaca. Ako ovo zvuči kao primamljiva ideja, u nastavku pročitajte sve o pozitivnim i negativnim stranama ove sve popularnije procedure.

Povezane vesti

ZA TRAJNU ŠMINKU:

  • Vrlo je praktična: Idealna za žene koje su zauzete, starije dame, sportistkinje (posebno plivačice) i sve one koji nisu vešti ili ih mrzi da se šminkaju.
  • Štedi vaše vreme: Vreme nam je vrlo važno, a posebno ono u jutarnjim časovima kada kasnimo na posao.
  • Neće se razmazati: Sa trajnom šminkom više nema crnih mrlja od ajlajnera ili razmazanog karmina.
  • Popravlja samopouzdanje: Trajnom šminkom zaista možete podići vaše samopouzdanje na viši nivo. Zamislite samo da ležete i budite se sa iscrtanim obrvama, izvučenim ajlajnerom ili oivičenim usnama?  trajna šminka Izvor: Instagram

PROTIV TRAJNE ŠMINKE:

  • Trajna je: Ukoliko volite da menjate vašu šminku i često eksperimentišete, onda ovo nije rešenje za vas.
  • Povlači određeni zdravstveni rizik: Kao i sve tetovaže, ona predstavlja određeni rizik od alergija i infekcija kože, ali je on zaista mali.
  • Može biti bolna: Budući da govorimo o tetoviranju, ono samo po sebi jeste bolno, posebno ako se radi na osetljivim mestima. Međutim, za ovu vrstu tetoviranja se koriste analgetske kreme.
  • Vremenom može da izbledi: Kao i sve tetovaže i ove mogu tokom godina izbledeti pa vaš ajlajner više neće izgledati tako dobro. Tada bi postupak trebalo ponoviti.

Ukoliko ste i dalje zainteresovani za trajnu šminku sada znate šta možete da očekujete a šta ne. Svakako treba dobro da razmislite jer posle ove odluke nema nazad. Savetujemo da se konsultujete sa profesionalcem i želimo vam sreću!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije