Jedan od poslova nad kojim se najviše lome koplja je svakako influenserski. Neko kaže zasluženo, drugi se ne slažu, ali činjenica je da ovo zanimanje, kao i sva uostalom, ima svoje dobre i loše strane, a biti "sam svoj gazda" je sve samo ne lako.

Mnogi zanemaruju činjenicu da mnogi influenseri godinama nisu mogli da plate ni račun za telefon, a kamoli da sebi priušte skupe krpice kao što je to slučaj danas.

Poslednjih dana Dunja Jovanić, Angel Tatjana i Lepa svaki dan otkrile su neke bitne elemente na koje većina uglavnom zaboravi, a tiču se upravo novca, zarade ali i toga da svi imaju uspone i padove.

Ovo bi trebalo svako da zna, nevezano kojim se poslom bavi, jer da, lepo je zarađivati i uživati u plodovima svog rada, ali iza svega toga mora da postoji naporan rad. Prosto, ne ide niđta "na lepe oči".

Lepa svaki dan

Za staru izreku da se "kad radite ono što volite ne osećate kao da ste na poslu", Tamara kaže da je ovo najveća laž. Influenserka kaže da je svakako daleko lakše kad volite ono što radite, ali to ne umanjuje činjenicu da morate da zapnete.

lepa svaki dan
printscreen/instagram 

Kako kaže, istina je da "ne možete da radite samo ono što vam je wow, u svakom poslu ima i onog što je manje poželjno, ali zbog onog lepog koje je veće, lakše to prebrodite".

Dunja Jovanić

Time nam je dala sjajnu uvertiru za ono što je Dunja Jovanić istakla na svom storiju. Naime, "Fashion beba" je već duže vreme jedna od naših najpopularnijih influenserki. Reklamira velike brendove, putuje, zarađuje... ali sve to nije došlo "preko noći" kako su mnogi smatrali.

Kada je objavila video sa saradnjom sa Poršeom, mnogi su ostali bez teksta. Jer, Porše je Porše... Veliki klijent, ozbiljan, zar ne? Provukli su se i neki komentari tipa: "Otkud Dunja u svemu tome", "Zašto baš ona od svih", "Žena sa poklonjenom karijerom"... dok je istina da je u Dunjinom slučaju sve bilo samo ne poklonjeno.

Obratila se pratiocima na storiju i podelila istinu o svemu.

"Sledeće godine će biti 10 godina od kada sam počela da se bavim ovim poslom. Današnja omladina želi rezultate odmah, želi da im se trud isplati preko noći, a možda i neki ljudi kada mene vide pomisle da je moj uspeh došao preko noći, ali to je nažalost daleko od istine", započela je priču influenserka.

dunja jovanic stori
printscreen/instagram 

"Prošle su godine rada bez rezultata, bez i jednog zarađenog dinara, bez feedback-a, al vremenom sve dođe na svoje."

"Čast mi je i zadovoljstvo da posle godina truda, rada, zalaganja, lupanja glave, dobijem priliku da radim za velike svetske brendove poput Poršea. Istrajnost se isplati. Kreni već danas da ostvaruješ svoje snove"

Angel Tatjana

I naposletku, završavamo ovu vrednu lekciju upravo onim što je manekenka i jujtjuberka Tatjana, poznata pod nadimkom "Angel Tatjana" objavila na svom Instagram profilu.

I ona je još jedna od dama za koju smatraju da je sve dobila "na tacni". Međutim, njen put do uspeha je izgledao potpuno drugačije, a kako je često dobijala pitanja od strane pratilaca čime se ona zapravo bavi, odlučila je da progovori o svemu.

"Prvo pre svega - društvene mreže su nešto što radim proed moje karijere. Ne zarađujem od Instagrama ili Jutjuba i to je razlog zašto ne mogu da objavljujem svakodnevno kao što to rade ostali influenseri, ja svoje platforme ne koristim za to", kaže Tatjana.

"Želim da podelim sa vama svoj put, kako bih vas inspirisala i motivisala na dubljim nivoima".

Tatjana je otkrila da se od 14. do 17. godine bavila svakakvim poslovima, počev od rada u MekDonaldsu, buticima, restoranima i pri različitim kancelarijama, sve dok nije počela da zarađuje od modelinga.

angel tatjana
printscreen/instagram 

Od 13. godine kreće njena manekenkska karijera koja je trajala sve do njene 21. godine.

"Sa 24 sam se preselila u Srbiju i producirala tv šou vezan za modeling. Nikada to nisam rekla, ali Knjiga Ginisovih rekorda me je odobrila kao najmlađeg producenta u istoriji, ali sam bankrotirala zbog šou programa, i nisam mogla papirološki sve to da završim", objašnjava influenserka.

angel tatjana stori
printscreen/instagram 

"Nakon katastrofe sa šou programomom, i mojih pokušaja da produciram i drugu sezonu, proširila sam svoju kompaniju na rad sa klijentima: marketing i svi tipovi kreativne produkcije", kaže Tatjana i dodaje da se kasnije odrekla sopstvene kompanije kako bi radila full time kao zabavljač.

Sada, sa 26 godina trenutno radi na dva projekta, iako ih još nije objavila javno, ali ima u planu da podeli ceo put sve do realizacije.

Dakle, iako se nekad stvari čine da su uglađene i savršene, da bi došli do cilja potrebno je mnogo rada, odricanja i naravno - fokusa.

Zapamtite savete ovih uspešnih dama sledeći put kad pomislite da se trud neće isplatiti ili da je neko dobio sve "na lepe oči".